kunstmest voor eenjarigen

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 06/05/2005 - 00:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

kunstmest voor eenjarigen

Ik heb eenjarige plantjes gezaaid. Dat is goed gelukt maar de plantjes zijn erg iel en klein. Volgens mij hebben ze kunstmest nodig voordat ze in de tuin gezet worden. Kan iemand mij vertellen welke samenstelling die kunstmest moet hebben? Bij voorbaat hartelijk dank!

vr, 06/05/2005 - 16:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb je de plantjes al verspeend? alleen zaaien is niet voldoende je moet ze ook verspenen vanaf het moment ze het echte blad vertonen en dan als ze voldoende groot zijn uitplanten.Kunstmest geven voor zulke kleine plantjes zou slecht kunnen aflopen, verbranding!

vr, 06/05/2005 - 17:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo Redpoppy,
Bedankt voor het snelle antwoord. Ik moet nog een soort plantjes verspenen. Die zijn nog erg klein en ik was niet van plan die kunstmest te geven. Maar andere soorten heb ik 'n week of 4 geleden al verspeend. Wil je mij vertellen of die wel kunstmest mogen hebben? Als ik die perfecte eenjarigen zie bij een tuincentrum denk ik altijd: die zullen wel 'n shot kunstmest gehad hebben. Maar misschien heb ik 't verkeerd? Groetjes

vr, 06/05/2005 - 22:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

DE methode waarop je gezaaid hebt speel natuurlijk een grote rol.
Indien je veel plantjes in een bak hebt staan, dan moet je ze eerst uitdunnen, laten goter worden, en dan verspenen.
Het geven van kunstmest, of andere messtoffen zou ik pas geven op het moment dat je ze in grote potten of op de definitieve plaats zet. Zeker als je potgrond gebruikt hebt die dient om in te zaaien.
Zelf moet je ook weten dat niet elk plantje de zelfde zrgen nodig heeft. Dahlias bijvoorbeeld kunnen best wel wat verdragen als je ze verspeent. Surfinias daarentegen moet je zeer voorzichtig behandelen.
veel succes

vr, 06/05/2005 - 23:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het feit dat de plantjes in een tuincentrum zo mooi zijn, is enkel omdat ze vroeger zijn ingezaaid, en omdat het klimaat in een serre optimaal word geregeld. Zonlicht of kunstlicht is daar een onderdeel van.

za, 07/05/2005 - 00:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je in potgrond verspeend heb, dan hoef je de eerste 6 weken niet te bemesten

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag