Lampionplant (physalis alkekengi)

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 04/10/2006 - 12:24
Sientje

Lampionplant (physalis alkekengi)

In het tuinboek "creatief en sfeervol tuinieren in potten en bakken" staat dat je de lampionplant (physalisinfo-icon alkekengi) zeer goed kan planten in een pot en dat deze winterhard is en altijd zal overblijven naar de volgende jaren. Ik heb nu eentje gekocht ; het is nog een jong plantje met drie sappig groene steeltes van 15 cm. Maar nu lees ik achteraf op het internet dat deze plantjes heel moeilijk over te houden zijn en aldus denk ik dat ze na de winter niet meer de kop zullen opsteken. Ben ik verkeerd geweest om dit plantje te kopen ? Ik heb het nu pas in de pot overgeplant en op het terras gezet op het zuiden. Ga ik er geen plezier meer aan hebben ; ik hoopte na de winter er volop van te kunnen genieten... Klopt de tekst in het boek dan niet ?

wo, 04/10/2006 - 13:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Physalisinfo-icon is een vaste plant en winterhard. Woekert zeer sterk, maar verwacht niet nu al groei, na het planten. Volgend jaar zal de plant pas uitgroeien en bloeien. Wat u kocht was nog een erg jong exempaar, maar die overleeft het wel.
Succes!

wo, 04/10/2006 - 14:46
HIGEVELS

Ik heb Physalisinfo-icon Alkekengi al verschillende jaren in een pot in de tuin staan. Ik ben begonnen met 3 plantjes en de pot is een beetje ingegraven. Elk jaar komen de planten sterker terug, met meer bloempjes/lampionnetjes. Naar mijn ervaring ijzersterke plant.
Dus, niet wanhopen, in de lente komt dat allemaal goed!

wo, 04/10/2006 - 15:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

en plant hem vooral niet zonder pot in de tuin,verhuizen is dan de enige optie.

zo, 14/10/2007 - 13:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou ze planten in de volle grond, omringd met een strook vijver- rubber. b.v.b. een strook van 4 meter lang en 50 cm. hoog. Dit ingraven in de tuin met voldoende overlapping. Totaal wordt dat dan een tuintje an sich, met een diameter van ca. 1 meter.
Uw plantje gaat beslist niet dood want dat is inderdaad ijzersterk.
Als U met dit plantje niet zeer voorzichtig bent m.b.t. plantplaats en "ophokwijze" kunt U na enige jaren inderdaad beter verhuizen of......... Round-up spuiten, maar dan wel tijdig want ook de buren krijgen er anders last van etc. etc.
Ik ken zelfs een plaats waar deze plant door het wegdek groeit!
Met vriendelijke groeten.
Henk

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag