lychees-pitten planten?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 27/01/2007 - 21:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

lychees-pitten planten?

ik heb heel vaak lycheespitten, en vraag meaf of ik deze gewoon kan planten. Wordt het dan wel iets, en hoe moet je het verzorgen. kan het naar buiten,dat is wat ik het liefste wil. Ik heb onlangs een advocadopit laten wortelen ,(na lang wachten. )Maar uiteindelijk vind ik het plantje niet veel bijzonders. (sorry !) het geeft een lange steel en de onderste bladeren vallen er steeds af. Als het plantje van de lychees ook niet veel meer is als dit ,kan ik met de moeite besparen en liever iets anders uitplanten.het klinkt zo wel erg oneerbiedig ,maar dat is niet zo bedoeld, want ik ben gek op planten en vind het ook leuk om iets uit te proberen, maar dan moet het wel iets opleveren.

za, 27/01/2007 - 23:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Uiteraard kan men Lychee pitten doen ontkiemen, b.v. bij 25°C. De plant is helaas niet veel bijzonders ten zij hij vol fruit hangt maar dat lukt niet in een huiskamer, vorst verdraagt deze tropische boom uit China/Vietnam niet, hooguit een paar graden.

Voor foto's en beschrijving zie Wikipedia (even Googlen tesamen met Lychee).

Ruud

ma, 29/01/2007 - 22:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Toch nog wat gevonden:

https://tinyurl.com/yys6cnnk

en dan even naar Lychee scrollen. Geloof bij deze commerciele site niets van woorden als makkelijk, ieder jaar, enz. ze verkopen liever veel planten dan dat ze eerlijke info te geven.

Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag