Medinella

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 22/12/2004 - 15:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Medinella

Weet iemand hoe ik deze mooie bloeiende plant moet verzorgen? Sinds kort hebben deze in de vensterbank staan. Hij bloeit enorm mooi, maar de bladeren worden hard en rimpelig. Krijgt hij dan niet genoeg water? Hij krijgt 1 keer in de maand extra voeding.
Is er iemand die dit weet?
Alvast heel erg bedankt.

wo, 22/12/2004 - 23:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Doordat de plant in een te droog milieu staat, gaan de bladeren een beetje krullen.
Als de plant is uitgebloeid moet U de plant minder water geven. Er zullen dan nieuwe bladeren gaan vormen. Nadat de bladeren zich behoorlijk vormen dan iets meer water geven. Wanneer de bladeren compleet zijn dan minder water en nu worden de knoppen gevormd.
Als je hem zo behandelt, zul je jaren plezier van de plant hebben. De mijne is zo'n zes jaar oud en heb hem al 2x gesnoeid.

do, 23/12/2004 - 21:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vorig jaar op 22 november kreeg ik er eentje voor mijn verjaardag;hij heeft tot juli gebloeid,onafgebroken,nieuwe takken,steeds nieuwe knoppen;helaas is die ter ziele gegaan doordat die omgegooid werd en daar zo'n dreun van kreeg dat die een smerige virusziekte kreeg;ik heb gisteren weer een nieuwe gekocht;ze kunnen absoluut niet tegen een dag te droog of te nat staan;ik sproei haar drie keer per dag en geef tweemaal per week een beetje mest.succes!luut

Onderwerp gesloten