men wil prachtige dennebomen rooien

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 03/06/2005 - 11:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

men wil prachtige dennebomen rooien

Ik woon in een appartementenblok met uitzicht op 14 mooie grove dennebomen. Men wil deze dennebomen absoluut rooien. Men geeft hierbij verschillende redenen op: de bomen staan te dicht bij de scheidingslijn, de wortels dringen door in de muur van de ondergrondse betonnen garage, ze geven vocht af, ze geven eigenlijk geen zuurstof af, enkele takken zouden het dak van de buren kunnen schaden, ze ontnemen het licht, ze geven vuil af. Deze bomen zijn eigenlijk wel beschermd want ze zijn ouder dan 30 jaar. Kan U deze argumenten grotendeels ontkrachten en weet U hoe het zit met de zuurstofafgifte van dennebomen? Geven die totaal geen zuurstof af? Gelieve mij te helpen met uw deskundig advies. Alvast bedankt!

vr, 03/06/2005 - 17:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Elke plant geeft zuurstof af anders zou hij niet kunnen blijven leven. Dat dennebomen geen zuurstof zouden afgeven is dus onzin!

Ik weet niet hoe het in Nederland zit met de bescherming van bomen maar ik geloof dat het in België wat te maken heeft met de omtrek van de stam op 1 m. Vanaf een zekere dikte zijn die bomen dan beschermd.

Dat van de wortels is wel een goed argument want grove den heeft 1 dikke grote hoofdwortel die diep de grond ingaat en daarbij idd beton kan aantasten. En licht houden ze ook erg tegen.

za, 04/06/2005 - 14:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

bij dennebomen maakt dat niet zoveel uit hoor maar de leeftijd die ze moeten hebben is 100 jaar

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag