mieren explosie!!

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 17/04/2007 - 00:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

mieren explosie!!

nu het ineens weer zo warm is heb ik ook weer veel last van mieren. ik heb het op het balkon op drie hoog en op het dakterras. lokdozen hebben vorig jaar niets geholpen. Ook heb ik in het'looppad'van de mieren zout gestrooid. Maar dat wordt zo'n smeer boel zodra het ook maar een beetje regent of als er water uit de bloempotten komt. wie weet een ander goed middel?

di, 17/04/2007 - 02:45
Spuddy0108

Als u last heeft van mieren is er een plantaardige oplossing voor uw probleem. Als er goudsbloemen, afrikaantjes, lavendel, boerenwormkruid, of bieslook geplant wordt bij de plaats waar de mieren overlast bezorgen maken de mieren liever een omweg. Mieren hebben een hekel aan de geur van deze planten.

Als u last van mieren heeft spuit dan een streep met citroen afwas over de plek waar ze steeds vandaan komen, ze zijn echt de volgende dag nergens meer te vinden.
- Diny van Veltum

Nog een milieuvriendelijke tip tegen mieren in de tuin: giet enkele dagen achter elkaar liters kokend water over de nestuitgangen. Je hebt hier echt liters voor nodig, want de gangen zijn erg lang.
- Claudy

Bij last van mieren kun je koperdraad voor de dorpel van de deur spannen. Mieren komen niet over koper heen.
- Tineke

Om mieren weg te sturen bv. achter op het plaatsje, het gebruikte afwaswater over de plaats waar ze zijn gooien en weg zijn ze. Lukt dat niet in 1 keer, dan meerdere keren herhalen. Het lukt bij mij altijd!
- Marielle

Deze tip werkt echt: (van mijn oma) Bij mieren: Strooi op het mierenpad of uitgang koffiedik (gewoon uit de filter) na een/twee dagen zijn de mieren weg. Je kunt het hierna gewoon opvegen.
- K. Niemeijer

Heeft u veel last van mieren, strooi dan wat vimpoeder op de nestjes, de mieren hebben een hekel dat de poeder aan de pootjes en de vleugels zitten. Na een paar dagen zijn ze zo goed als verdwenen.
- Wieny Joziasse

Mieren blijven uit huis door gewone talk poeder te strooien. Bijv. langs de drempel van de buitendeur. Na regen wel herhalen. Goedkoop en milieu vriendelijk.
- Alrik van Wijk

Bij last van mieren leg je enkele stuivers op de plek waar de mieren zijn en ze verdwijnen binnen een mum van tijd.
- W. Ploeger

Met een 5 cent euro muntstuk, houdt u mieren op een afstand. Leg een muntstuk (of meerdere) bij de deuropening, en de mieren blijven liever buiten.
- Wijnie

Leg daar waar de mieren binnenkomen enkele kruidnagels, de mieren mijden deze plaats
- D.J.de Knegt van Dalen

Met afwasmiddel een lijn trekken voor het gat en daar waar de mieren binnen komen. Even een twee of drie dagen laten staan, en...echt geen last van mieren!
- Brigitte

Mazena of ander bindmiddel bij het mierennest, als de mieren dit eten zet het uit en overleven ze dit niet. Gekookt water op het nest gieten of afwas in het mierennest spuiten.
- Karin

De ingang van de mieren een paar keer goed inspuiten met glassex, ze verdwijnen streeploos.
- Sibella

Gewoon een 5 euro centje leggen op de plek waar ze vandaan komen u zult zien dat ze verdwijnen.
- Marion

Als u niet wilt dat de mieren in een lange rij uw huis binnen wandelen maar wel gewoon buiten mogen blijven dan is een watje met chloor genoeg. Leg dit op de plek tot waar ze mogen komen en ze zullen niet verder lopen maar een andere weg gaan. Doeltreffend en miervriendelijk.
- Annemieke

Strooi een beetje bruine suiker waar er mieren komen. Mieren storten zich op suiker, maar de bruine suiker gist in hun magen. Niet goed voor de mieren maar zeker veilig voor spelende kinderen....
- Dirk Janssens

Ik heb maizena geprobeerd om mieren te bestrijden in huis (er zit een mierennest net bij de tuindeur), maar maizena helpt niet hoor?!
- Hanneke

EEN TEENTJE KNOFLOOK OPEN SNIJDEN, EN BIJ HET NEST NEERLEGGEN. OF ZELFRIJZEND BAKMEEL STROOIEN. (GEEN MIER MEER TE BEKENNEN )
- RIENSTRA

Gewoon pure ammoniak in de gaten gieten en ik heb ze nog niet weer gezien.
- Jakob

Strooi BAKPOEDER op de uit-en of ingang van het mierennest; demieren nemen het mee in het nest en eten ervan;ze zullen allen sterven door uitzetting;dit werkt wel degelijk!
- PiJay60

Doe op een mierennest wat zout dan komen bijna alle mieren eruit en dan kokend heet water over heen gooien doe dit 1 a 2 keer en het werkt wij hebben er geen last meer van.
- Sonja

Strooi waspoeder op het traject van de mieren en je ziet er geen terug!
- Siny Nijmeijer

di, 17/04/2007 - 22:15
turtle

Mieren poeder,gegarandeerd succes.Beetje bij de ingang van het nest strooien en ze zijn zo weg.

wo, 18/04/2007 - 00:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Precies Mierenpoeder, men kan niet zonder al mag het van mij wel een andere kleur poeder zijn dan Wit.

Onderwerp gesloten