mirabel fruitboom

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 22/05/2006 - 22:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

mirabel fruitboom

wij hebben sinds 2 jaar een mirabel in onze tuin staan. deze heeft tot op heden niet gebloeid. hoe lang duurt het voor dat deze gaat bloeien. ik weet niet welke mirabel ik precies heb omdat ik het kaartje kwijt ben. het moeten wel kleine gele mirabellen worden. dit jaar heb ik de mirabel eigenlijk ook voor het eerst met 20 cm terug gesnoeid. nu zie ik daar waar ik gesnoeid heb dat daar overal 2 nieuwe takjes komen aan het uiteinde. ik vind de boom dan weer zo groot weid worden kan ik dit volgende keer in maart nog een stuk dus ook deze takjes inclusief terug snoeien dat de boom iets kleiner wordt.

groet
sil

ma, 22/05/2006 - 22:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

ga even naar de bieb voor een snoeiboek

ma, 22/05/2006 - 23:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het duurt meestal een aantal jaren voor een pruim goed gaat bloeien. Als U het volgende voorjaar de boom weer wilt snoeien hebt U kans dat U de bloesemknoppen eruit knipt.
Jonge pruimbomen kunt U begin voorjaar snoeien maar oudere bomen pas in het midden van de zomer omdat de kans anders groot is dat de boom last krijgt van loodglans en kanker.
Als de mirabel nu al te groot is voor uw tuin (pas 2 jaar in de tuin) dan lijkt het dat U geen goede keus hebt gemaakt. Zoals U misschien weet: de juiste plant op de juiste plaats. Waarom niet gekozen voor een dwergvorm van een appel- of perenboom?

di, 23/05/2006 - 00:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo tuinprins,

hij past wel in de tuin het is alleen dat wij hem niet te groot willen laten worden. maar door het snoeien dacht ik dat de takken ook meer aan de onderkant nieuwe scheuten ook zou krijgen, maar ik zie nu alleen nieuwe scheuten precies waar ik ze getopt heb.

groet
sil

wo, 16/08/2006 - 21:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik ben op zoek naar een mirabel, maar vind geen tuincentrum die deze te koop heeft staan. Wie helpt mij. svp in noord limburg.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag