New Dawn klimroos

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 27/05/2006 - 23:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

New Dawn klimroos

Vorig jaar had ik last van sterreroetdauw. alle blaadjes verwijderd en dit voorjaar goed gesnoeid in het kader van snoeien doet bloeien. Nu heb ik heel veel rozenknoppen en er bloeien al enkele rozen. Jawel ENKELE! Ze hebben enkelvoudige roze blaadjes, slechts vier per bloem. .
Aan de mest kan het niet liggen. genoeg speciale rozenmest gegeven. Geen spoortje schimmel te zien.
Wie weet wat er fout is gegaan?

za, 27/05/2006 - 23:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Is de onderstam soms gaan uitlopen, en de rest niet.

za, 27/05/2006 - 23:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het kan zijn dat de bloemen die U ziet van de onderstam van de roos zijn. Een roos is doorgaans ge-ent op een onderstam. Deze kan scheuten gaan vormen (de zgn. wilde scheuten). U moet dus bij uw roos kijken of de tak waaraan de enkelvoudige roosjes zitten begint ONDER het punt waar de boven- en onderstam aan elkaar zijn 'geplakt'. Dit punt is meestal te herkennen aan een verdikking van de stam. (Doorgaans net onder of boven de grond).

Gegroet, de tuinprins

ma, 29/05/2006 - 12:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk ook dat het de onderstam is die is gaan uitlopen. New dawn is overigens een klimroos die je een beetje opschoont. Ik denk dat de ingreep "snoeien doet bloeien" wat te ver is gegaan....

ma, 29/05/2006 - 13:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Willem, Tuinprins en meneer De Haan,

Ik hecht overigens altijd aan jullie adviezen, maar deze keer ben ik bang dat ik jullie op het verkeer de been heb gezet.

De lange dikke stelen van vorig jaar, waar de volle roos op bloeide heb ik in stand gehouden. Wel flink gesnoeid en over de pergola geleid. Ik heb de roos niet van beneden af gesnoeid.

Wat nu?
groetjes Juli

Onderwerp gesloten