Nieuwe hortensia hangt nu al slap! Help

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 29/05/2011 - 18:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nieuwe hortensia hangt nu al slap! Help

Ik heb voor mijn dakterras een paar dagen geleden een stel hortensia's (die buiten bij de plantenwinkel stonden) gekocht. Na deze verpot te hebben in houten bakken heb ik ze wat mestkorrels gegeven en elke ochtend voorzien van wat water.

Nu vandaag hangt de boel er (bij de ergste bak) zo bij:

https://tinyurl.com/y3z56k6n
https://tinyurl.com/y3z56k6n

De grond was niet kurkdroog, gewoon licht vochtig. Het overtollige water zou onderuit de bakken moeten kunnen lopen, er zitten gaten in de folie, maar ik zal er voor de zekerheid nog wat gaten bijmaken.

Hebben ze nu te veel water gehad? Of te weinig? Of is het de warmte van de dagen of de wind? Ze staan op een dakterras dus hebben wel wat wind te voortduren, maar ik heb ze bevestigd aan stokjes om te ondersteunen bijde ergste windvlagen.

Wie kan mij helpen? Ik heb geen groene vingers en dit is mijn eerste buitenplant-avontuur.

Alvast bedankt.
Groeten, Ragna

zo, 29/05/2011 - 18:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je hebt planten gekocht, die kennelijk bestemd waren als kamerplant. Die zijn het winderige weer niet gewend en drogen met hun zachte blad erg snel uit. Hou de planten uit de wind en zon en geef regelmatig water.

Beter koop je voor buiten voortaan tuinhortensia's. Die zijn buiten gegroeid en veel harder.

zo, 29/05/2011 - 18:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de snelle reactie!
Ik heb bij de winkel nog gevraagd of ze geschikt waren voor een dakterras, en de planten stonden uitgestald bij alle andere buitenplanten (perkplantjes en hangplanten bijvoorbeeld). Mij werd vertelt ze bij warm weer elke dag water te geven (als de aarde droog aanvoelde).
Op het folie wat eromheen zat stond ook dat ze voor buiten waren, misschien zijn ze gewoon van slechte kwaliteit?

Of ben ik ze toch verkeerd aan het verzorgen?

zo, 29/05/2011 - 19:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tja.......bij hortensia denkt iedereen meteen dat zo'n plant 's zomers buiten kan. Bij normale weersomstandigheden zou dat ook kunnen, maar de wind en de droogte zijn nu wel extreem.

zo, 29/05/2011 - 20:50
Hmm

Een hortensia houdt niet van vele uren zon en wind op een dakterras.

Zelfs in de tuin als het heel warm is, laten hortensia's in de zon het blad slap hangen, al staan de wortels in het water. Ik heb hier wel mensen gezien die geen andere mogelijkheid hebben dan ze in de volle zon te zetten, en er dan lakens over heen leggen. Als het extreem warm is, bv boven de 35gr dan verdroogt zelfs het blad aan de randen.

Ze houden van halfschaduw/schaduw en voldoende water.

zo, 29/05/2011 - 23:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Flink water geven helpt meestal wel, maar pas op voor natte voeten. Misschien is een waterschotel onder de pot (waarin gaten zitten) een oplossing. Veel succes ermee.

ma, 30/05/2011 - 18:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor alle reacties!
Het lijkt alleen maar erger te worden vandaag, in alle bloembakken laten de hortensia's hun kopjes hangen, het ziet er erg sneu uit :(

Ik denk dat ik terug naar de winkel ga, aangezien ik gewoon onjuist geïnformeerd ben. Ik heb expliciet gevraagd of ze tegen middagzon kunnen en tegen het leven in een plantenbak op het dakterras.
Ik voel me een beetje een plantenbeul als ik nu naar buiten kijk.

Hebben jullie toevallig tips welke (bloemhoudende) planten ik wel goed op mijn terras kan hebben (zon van 1 tot 5 en dus regelmatig wind)? Ik wil veel bloemen en ong 40 cm hoge planten zodat ze leuk uit de bakken steken.

Groetjes!

ma, 30/05/2011 - 18:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lijkt me een goed idee te gaan reclameren over deze planten. De wind en warmte mag dan de laatste dagen wel extreem zijn, maar deze planten zijn niet echt geschikt voor zo'n plek.
Beter zoek je het in de perkplanten, die veel meer zon verdragen, zoals Petuniainfo-icon, Pelargoniuminfo-icon, Lobeliainfo-icon, Diasciainfo-icon, Feliciainfo-icon, etc.

di, 31/05/2011 - 20:17
silfje

Als je ze nog kan ruilen, en graag vaste planten wil in dE bakken, denk dan eens aan
lavendel, salviainfo-icon en de meeste kruidensoorten. Die worden alleen maar mooi van een plek in
de volle zon. Verder zijn ijsbloemetjes ook lief als pekgoed ok is.

do, 02/06/2011 - 17:42
hendrinkjan

Ik had vorig jaar ook hortensia`s die vol in de zon stonden.
Dat is dus echt een slechte plek. Heb ze nu van de achtertuin geplaats naar de voortuin en daar staan ze minder in de volle zon en ze gaan het volgens mij dit jaar erg goed doen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag