nu geen hagen snoeien

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 29/05/2013 - 21:16
himalaya

nu geen hagen snoeien

Ik plaats dit bericht niet bij het snoeiforum want daar kijken minder mensen naar.

Het is belangrijk dat je weet dat je nu geen coniferen/hagen moet snoeien. Dat kan ook in september/oktober.

WAAROM? omdat er vogeltjes nestjes hebben gebouwd in de hagen.
Je verstoord alles enorm als je dat doet. Broedende vogels willen niet gestoord worden. Ze kunnen dan hun nest in de steek laten.

Begin mei vorig jaar heb ik de coniferen, die al jaren niet meer waren geknipt door de vorige bewoners, gekortwiekt. Toen ik alles op ging ruimen vond ik vogelnestjes met kapotte eitjes. Ik heb er niet van geslapen, zo erg vond ik dat.
Daarom plaats ik dit bericht. Wacht met snoeien tot de herfst.
Zodat alle jonge vogeltjes uit kunnen vliegen!

nu geen hagen snoeien
wo, 29/05/2013 - 21:36
lousje

Verstandig om iedereen hier even aan te herinneren! Instellingen zoals gemeentes mogen dit soort werkzaamheden momenteel dan ook niet uitvoeren.
Vooral dit jaar hebben de vogels het erg moeilijk wat betreft het voederen van hun jongen. Door de kou is er weinig aanbod van eiwitrijk voedsel in de vorm van rupsen en insecten. Bij mij zijn meerdere legsels van mezen al mislukt net als bij de mezen van Vroege vogels.

wo, 29/05/2013 - 22:22
himalaya

als ik aan het spitten ben wordt ik omringt door merels. De regenwormen die ik tegenkom gooi ik hun kant op en daar zijn ze erg blij mee.
Makkelijk hapje voor het kroost.

do, 30/05/2013 - 17:05
birdwatcher

Citaat: Instellingen zoals
gemeentes mogen dit soort werkzaamheden momenteel dan ook niet uitvoeren

Dit is niet waar Gemeentes hebben een zorgplicht in het kader van de flora en faunawet,er mag gewoon gesnoeid worden maar men mag geen broedsels verstoren,van te voren controleren of er nesten zitten is voldoende.

vr, 31/05/2013 - 10:02
lousje

Je hebt gelijk. Het is inderdaad niet bij wet verboden om te snoeien e.d. Ik was afgegaan op de mededeling van mijn tuinhulp(die bij een gemeente in de groenvoorziening werkt ) en die mij heeft verteld dat hij tot half juni geen snoeiwerkzaamheden mag doen, behalve wanneer er sprake is van gevaarzetting. Blijkbaar is dat dus een plaatselijke interpretatie van de wet.

di, 11/06/2013 - 16:24
himalaya

wat goed dat plantsoenen diensten van gemeente daar rekening mee houden.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag