Alles wat je wil weten over haagplanten

Wie wil er nu niet een mooie haag? Niet alleen geeft het je privacy, maar het zorgt er ook voor dat je tuin een prachtige groene en natuurlijke uitstraling krijgt en toont het karakter, maar het is daarnaast ook nog eens zeer goed voor je tuin zelf en de natuur. Wij vertellen je in dit blog alles wat je wil weten over haagplanten en de verzorging daarvan.


Wat voor haagplanten zijn er?

Wanneer je voor het eerst in de wereld van haagplanten duikt, dan kom je er al snel achter dat er ontzettend veel keuze is en te leren over deze vorm van planten. Om direct een aantal namen erin te gooien zijn coniferen, meidoorns, ligusters en laurieren onder andere de bekendere namen van haagplanten. Dit is echter maar een kleine top van de ijsberg. 


De voordelen van het hebben van een haagplant

We verklapten het al een beetje in de intro, maar naast de mooie uitstraling van een haagplant biedt het ook vele voordelen. Zo zorgt het voor een thuisplaats voor meerdere insecten, vogels en vlinders. Het zorgt dus niet alleen voor een mooie uitstraling, maar überhaupt voor het hele ecosysteem. Daarnaast hoef je je met sommige haagplanten niet druk te maken of ze de winter wel overleven, daar zijn ze op gemaakt. Zo is de Thuja haag niet alleen een hele bekende haagplant, maar is deze zo sterk dat het gedurende het hele jaar je tuin mooi versiert. 


Geluidsdemper in de tuin

Naast het milieu-aspect is een haagplant ook geluiddempend. Hierdoor heb je minder snel de kans dat je je buurman of vrouw hoort praten, of dat je last hebt van het verkeer langs je huis. Toch fijn om te weten dat je heerlijk vrijuit kunt praten in je eigen tuin, zonder dat je het gevoel hebt dat het geluid tot drie huizen verder rijkt. Dit is ook een reden waarom er veel haagplanten in dorpstuinen te vinden zijn. 


Wanneer een haagplant planten?

Wil je een haagplant een uitstekend leven bieden? Dan is het belangrijk om te beginnen met planten in een daarvoor uitstekende periode. Voor haagplanten is dit van oktober tot en met april. Let er alleen op dat je niet plant met vorst, want dit kan juist averechts werken. In deze periode gun je je haagplant de tijd om aan zijn nieuwe omgeving te wennen en heb je de meeste kans op een prachtige haag in het voorjaar en zomer. 

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Tuinplanten
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag