Nu nog iets planten?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 31/07/2015 - 11:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nu nog iets planten?

Hallo allen,
Ik ben benieuwd of ik nu nog wat leuke, fleurige eenjarige planten kan planten in onze tuinborders? We hebben nog wat lege plekken en voor de resterende 2 maanden zomer zou het lijk zijn als er nog wat kleur staat.
Iemand tips?
Dank!

vr, 31/07/2015 - 11:55
lousje

Ga eens kijken in een tuincentrum.

vr, 31/07/2015 - 12:42
yvettewester (anoniem geplaatst)

Hoi Maria,
Helaas de ervaring dat niet alles dat wordt aangeboden in een tuincentrum ook geschikt is voor het seizoen.
Ik ben een beginnend tuinierster, dus had gehoopt op wat tips :)
Yvette

vr, 31/07/2015 - 13:33
tuinprins

Probleem is dat op een tuincentrum veelal planten staan die nu op zijn mooist zijn ('visueel aantrekkelijk' wordt dat in het vak genoemd). Bij plaatsing in de tuin zijn die binnen korte tijd uitgebloeid. Als je op een tuincentrum gaat kijken dan een plant uitzoeken die nog veel gesloten knoppen heeft.
Dahlia's en cosmosinfo-icon kunnen nog lang kleur geven maar of tuincentrumexemplaren dit ook doen blijft natuurlijk gissen.
Wat je ook kunt doen: nu een vaste plant uitkiezen die in de tweede helft van het jaar bloeit zodat je daar volgend jaar plezier van hebt.
Gegroet, de tuinprins

vr, 31/07/2015 - 22:15
lousje

Ik heb zelf altijd wat mobiele vaste planten in potten die ik op gewenste plekken kan neerzetten.In het voorjaar zijn dat bolgewassen, vooral narcissen die ik later in de grond zet.Maar voor de nazomer heb ik jarenlang seduminfo-icon spectabele gebruikt.Die moet toch in april getopt worden.De toppen steek ik in potten en ze bloeien dan vaak nog eerder dan de moederplant .Tegenwoordig gebruik ik hortensia's voor dat doel. die zijn onderhoudsarm en winterhard.En tegenwoordig zijn er veel mooie kleuren.Maar je kunt natuurlijk ook eens kijken bij een tuincentrum wat er momenteel aangeboden wordt aan resten eenjarigen voor een klein prijsje

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag