oleander wil niet bloeien.

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 19/02/2009 - 17:50
flercus

oleander wil niet bloeien.

Ik heb al een aantal jaren een oleander in pot (buiten), hoog circa 1 meter. In het voorjaar loopt hij prima uit, er komen een heleboel knoppen in, en. . . . dat is het dan. De knoppen worden geen bloemen, ze verdrogen, maar vallen niet af. Jaar in jaar uit. Koop dan een nieuwe. Dat is voor mijn gemoedsrust misscchien wel het beste, maar het is voor mij een ere-kwestie geworden. Ik heb ongeveer van alles geprobeerd: verpotten, snoeien, (bij)mesten, veel water geven, weinig of helemaal geen water geven, in de zon, in de schaduw, uit de wind etc. In de Zuideuropese landen zie je ze in de middenberm van de snelweg uitbundig bloeien. Votig jaar voor het eerst welgeteld drie miezerige (roze) bloemetjes. Voor de rest zoals gewoonlijk vol knoppen. Wat te doen: nog een keer proberen (met uw advies), of toch maar naar het tuincentrum ?

do, 19/02/2009 - 18:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een oleander bloeit alleen bij temperaturen boven de 16 graden, waarbij de pot in een klein laagje water moet staan. Bij een lagere temperatuur tijdens de knopvorming treedt soms verdroging op, wat in het voorjaar wel vaker voorkomt.

vr, 17/04/2009 - 14:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Graag ontvang ik ook wat advies over het niet opengaan van de knoppen.

Mijn oleander is nu ongeveer 90 cm hoog incl. pot, heeft nu ongeveer 100 knoppen, heb nieuwe aarde bovenop gedaan, goed voor vocht gezorgd inclusief het besproeien van de knopjes(is me weleens aangeraden).

Ik vrees dat dit weer uitloopt in het opengaan van slechts 2 tot 3 knopjes, dus 2-3 bloemetjes zoals vorig jaar.

Wat valt er verder nog te doen voor mij? De plant staat sinds 2 weken buiten op balkon, noord-west, als de zon schijnt is er ongeveer 3-4 uur zon op deze plant, natuurlijk naar mate het langer licht blijft loopt dit op tot 6-7 uur. De overwinterplek is gunstig(hal met veel licht, lage temperatuur,geen vorst).

Misschien is er nog iets wat ik hieraan zou kunnen doen?

alvast veel dank
cathar

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag