Olifantsoor

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 18/11/2002 - 23:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Olifantsoor

Wie kan mij meer vertellen over de herkomst en verzorging van het Olifantsoor. (Kamerplant)

Ik ben zeer benieuwd, Nynke

di, 19/11/2002 - 13:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

de olifantsoor, of de Alocasia sanderiana is een hele mooie decoratieve plant (de nederlanse naam hoeft geen uitleg) die de laatste jaren echt een trendplant is geworden. Familie van de Araceaeinfo-icon, aronskelkachtigen. Herkomst is zo niet te vinden,maar houdt van warmte dus het zal wel ergens bij de evenaar(midden-zuidamerika) zijn?Makkelijke plant, weinig eisend, geef hem gewoon 1 tot 2 keer per week wat water, zorg niet dat ie erg uit droogt,sproei hem af en toe(regenwater) en geef om de paar maanden wat plantenvoedsel. Kijk wel uit voor zonnebrand, dan krijg je lelijke vlekken op de bladeren. Ook wel kwetsbaar voor bruine punten, dus loop niet teveel tegen de bladeren aan. Het is een eigenschap van de plant dat er af en toe aan de punt van het blad een druppel vocht hangt,gebeurt met meerdere kamerplanten, niets aan de hand. Een ouderwets gezegde zegt dat er dan regen komt....Mooi in metalen of ijzerkleurige potten te combineren.

sommige mensen noemen Philodendronsoorten of Haemanthussoorten ook olifantsoren,maar deze alocasia is denk ik welke jij bedoelt? Naamgevingen blijft heel moeilijk en wisselend, kijk maar eens in wat boeken dat verschilt al onderling.

groetjes gentiaan

di, 19/11/2002 - 21:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt Gentiaan, ik was inderdaad ook al verschillende olifantsoren tegen gekomen in de boeken en op internet, maar dit is degene die ik bedoel. Ik ga het zo proberen! Groeten Nynke

do, 31/07/2003 - 15:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

goeiedag, wij hebben als cadeau een mooi plant gekregen ik denk dat het de olifantsoorplant is, ze hebben ons gezegd dat het de plant de naam heeft philo. het heeft veel blaren, grote blaren af en toe komen er druppels water op.
Maar mag die plant ook binnenstaan of moet hij buitenstaan?
Alvast bedankt

wo, 09/08/2006 - 22:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik weet niet hoe ik een vraag kan stellen op deze pagina. Ik heb sinds een week of 6 een olifantsoor. De mooie grote bladeren van mijn plant worden echter in een tijdsbestek van een paar dagen geel en vallen dan af. Wat kan ik hier tegen doen ?

petra

Onderwerp gesloten