hoe wordt ik bloemist??

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 18/11/2002 - 12:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoe wordt ik bloemist??

Ik vroeg me af of iemand mij kan helpen met het vinden van de juiste opleiding om bloemist te worden.

Ik ben 22 jaar en woon samen met mijn vriend en zijn 2 kinderen. Ik zal dus niet voltijd naar school kunnen gaan om een opleiding te genieten, maar deeltijd is er een mouw aan te passen.

Misschien een cursus via NTI? Iemand hier ervaringen mee?

Mijn doel is dus eigenlijk om partime in de bloemensector aan het werk te gaan maar weet niet goed hoe en wat.

Kan iemand mij helpen? Elke reactie is welkom.

Alvast bedankt!

Groetjes, Jolanda

di, 19/11/2002 - 13:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Volgens mij zijn er bij jou in de buurt vast wel deeltijdopleidingen. Die kunnen zowel 1 avond of 1 dag per week gevolgd worden. Daarnaast moet je meestal minimaal 20 uur per week in een bloemenwinkel of tuincentrum werken,waar men ook met verse produkten werkt(zijde of droogbloemen wordt meestal niet geaccepteert voor de opleiding) Destijds dat ik de opleiding volgde heette dat leerlingstelsel. Dat is nu voor zo ver ik weet leerlingwezen tuinbouwsector geworden.Er zal wel het 1 en ander veranderd zijn. Het Clusiuscollege wat hier her en der in noordholland verspreidt is geeft deze opleiding tot bloembindster. Dus de opleiding is er voor je, maar nu nog hopen dat er dicht in de buurt ook zo'n opleiding is als dat bovengenoemde college geeft, en het te combineren is met je huissituatie.Een schriftelijke cursus lijkt mij persoonlijk geen aanrader, omdat je toch echt iemand nodig hebt in dit vak,die jou de basistechnieken in de praktijk voor doet. Houd er wel rekening mee dat het een beroep is wat eigenlijk de hele dag door staan is, omdat het bloemen verzorgen, maken van rouwwerk, boeketten draaien,planten nakijken etc. niet voegt als je dat zittend doet. En dat het ook zwaar tilwerk, sjouwen met bloemenemmers,trays met planten betreft.Het is niet alleen een "mooi met bloemen en planten bezig zijn" opleiding, dat je je dat wel goed realiseert.

succes.

wo, 20/11/2002 - 14:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Jolanda, je kunt informeren bij een ROC bij jou in de buurt. In Noord-Holland heb je er verschillende. Het Regiocollege, Horizoncollege, Novacollege, Roc van Amsterdam. Succes, Nynke

wo, 20/11/2002 - 22:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

ja, het AOC(agrarisch opleidingcentrum) is er ook nog eentje!

groetjes gentiaan.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag