onbekende plant(onkruid)

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 18/07/2004 - 14:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

onbekende plant(onkruid)

Wie kan mij helpen, Ik woon sinds een jaar in een nieuw huis. Nu zit er een onkruid in mijn tuin. Ik dacht dat ik met de grondwerkzaamheden alles eruit had gehaald maar nu komt het op verschillende plaatsen weer omhoog.
Ik weet de naam niet van de plant maar ik zal proberen uit te leggen hoe hij eruit ziet.
In de grond zit een houten worteltje dat hoe klein het ook is toch weer scheuten geeft. Dan komt er boven de grond een scheut naar boven als je hem door laat groeien wordt hij ongeveer 1.00 tot 1.50mtr hoog. De bladeren zijn hartvormig groen 10 tot 20 cm doorsnee en de stam is rood en hol.

Volgens een bekende zou het een plant zijn uit japan, maar dat weet hij niet zeker.

Wie kan mij helpen met de naam van deze plant of weet een middel om hem te bestrijden ik heb alle soorten gif al geprobeerd maar hij is niet kapot te krijgen.

zo, 18/07/2004 - 23:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kun je er geen foto op zetten. welke bloemen geeft hij. wordt het een echte stam of kringelt het over de grond. Waar kom je vandaan en welke grond heb je? is de grond vaak droog of vochtig?
Groetjes.

ma, 19/07/2004 - 10:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er komen geen bloemen in de plant, het is een vrij zanderige grond.
Ik heb helaas geen foto

groeten

ma, 19/07/2004 - 10:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

oja, het zijn echte stammen die omhoog komen.

ma, 19/07/2004 - 10:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Die holle rode stam lijkt op springbalsemien. Die bloeien nu nog net niet. Maar volgens mij komen die alleen uit zaad voort en niet uit stek. Dit blijf je gewoon wegtrekken en volgens jaar heb je er misschien nog een paar. Als je maar zorgt dat ze niet in bloei komen ben je er zo vanaf. Het zou ook zevenblad kunnen zijn gezien de vorm van het blad en als je daar ook maar een mm van laat zitten komt het terug. Er is maar één kruid tegen gewassen: wieden, wieden, wieden en nog eens wieden. Iedere dag door je tuin gaan en bij de eerste tekenen met wortel en tak uitroeien. De aanhouder wint.... Gif help hier niet tegen.

ma, 26/07/2004 - 16:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gif helpt hier niet tegen zeggen ze, nou, ik weet niet of je al roundup hebt geprobeerd? dit is een blauw kleverig siroopje en dat smeer je met een kwastje op de bladeren van de plant. hoeft niet dik, ook niet alle bladeren, maar de plant neemt het op en droogt de wortels uit, dus dan kan hij niet verder groeien. je moet na het opsmeren wel even geduld hebben, het duurt een paar dagen voor het resultaat geeft, de plant sterft vanzelf af. round up kan je krijgen bij het tuincentrum. het is van bayer. je moet er wel voorzichtig mee zijn dat je niet op andere planten morst, want die gaan dan uiteraard ook dood. en met handschoenen aan werken, want het is ook niet bevorderlijk voor je eigen gezondheid. Maar werken doet het bij mij tot nu toe op alle onkruid in de tuin... De grond is na het afsterfen van de plant overigens gewoon weer te beplanten hoor, het laat geen resten achter...

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag