Oorwormen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 13/07/2003 - 00:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oorwormen

Ik heb een klein terras met een smalle border en veel potplanten- en bloemen. Sinds enkele weken zitten alle planten onder de oorwormen, en worden ze één voor één kaal gevreten. Ik heb ergens gelezen dat je oorwormen kan vangen door een omgekeerde bloempot te vullen met stro en op een stokje bij de plant te plaatsen. Dit is echter niet doenbaar, omdat ik zoveel potten heb staan. Heeft iemand een andere tip om van die oorwormen af te raken?

ma, 14/07/2003 - 16:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik vermoed dat niet de oorwurm de veroorzaker is van de vraat maar de taxuskever. in het wortelgestel zitten de larven die de wortels opvreten en de volwassen kever ongeveer 8mm groot vreten de blaadjes op bij een goed tuincentrum weten ze exxact met welk middel dit te bestrijden is (erg moeilijk).

di, 15/07/2003 - 13:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oorwurmen vreten inderdaad niet aan planten. Je kunt de taxuskever allen 's nachts zien. Overdag kruipen ze in de grond. Als je een plankje of een platte steen in je pot legt, kruipen ze daar onder en kun je ze de volgende ochtend zo oprapen. De larven maken inderdaad meer schade. Ze zijn te bestrijden met aaltjes. Ecostyle heeft ze in haar proramma. Vraag er naar bij uw tuincentrum. Maar eerst controleren of er taxuskever in zit.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag