Op zoek naar....een oplossing

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 20/03/2006 - 14:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op zoek naar....een oplossing

Ik heb op diverse plaatsen in mijn tuin hostainfo-icon's. Alleen deze planten komen pas in of na het voorjaar tevoorschijn en dus lijkt de tuin op die plaatsen nu erg kaal en leeg.

Nu zou ik graag tussen de hosta's (vaste) planten willen zetten zodat ik zowel in de zomer als in de winter groen in de tuin heb.

Mijn vraag is dan ook of dat iemand ideeen of tips heeft voor (vaste) planten die ik tussen de hosta's kan planten en die ook nog een mooie combinatie vormen met de hosta's als ze in bloei staan (roze). Mijn tuin is qua bloemen/ planten overigens aangelegd in de kleuren blauw, paars, rose.

Alvast bedankt voor jullie tips.

ma, 20/03/2006 - 21:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met hostainfo-icon,s heb je inderdaad het probleem van een kale aanblik in de wintermaanden. Ik combinatie met varens bijvoorbeeld - en daarin heb je keuze te over - kun je hieraan heel wat verhelpen. Kies evenwel voor varensoorten die die té groot worden zodat straks je mooie hosta's weer perfect tot hun recht komen.

ma, 20/03/2006 - 22:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het planten van bollen (sneeuwklokjes/blauwe druifjes/ crocussen
en narcissen zou het probleem behoorlijk kunnen verhelpen.

ma, 20/03/2006 - 22:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Aruminfo-icon italicum is een wintergroene plant,sterft in de zomer af om in de nazomer terug te verschijnen met groene bladeren,is ong. van hetzelfde volume als hostainfo-icon en groeit vanuit wortelknollen.Tijdens de zomer ontstaan aren met eerst groene daarna rode zaadbolletjes. groetjes.

di, 21/03/2006 - 13:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de tips!

Ik heb eens op internet gekeken naar Aruminfo-icon italicum maar het is inderdaad een roodkleurige plant. En als ik heel eerlijk ben, vind ik dat niet zo mooi passen in een blauw/roze kleurige tuin.

Ik probeer de tuin echt in harmonie qua kleur te houden (de tuin was al aangelegd toen we in ons huis kwamen wonen).

Dus wellicht nog andere tips die qua kleur beter past?

do, 23/03/2006 - 17:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dicentrainfo-icon (gebroken hartje) is een mooie tuinplant die mooi roze bloeit in het voorjaar. Na de bloei verdwijnt de ze vaste plant volledig in de grond.

do, 23/03/2006 - 23:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Maarts Viooltje.

Blijft groen in de winter, geeft bloem (div. kleuren) in het voorjaar en blijft sluimerend aanwezig in de zomer.

Dus als je deze strak naast de hostainfo-icon zet gaat tie er over groeien. Als de Hosta gaat groeien is het Viooltje al aan zijn "zomerslaap" begonnen.

Succes MiB

wo, 29/03/2006 - 14:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hostainfo-icon's zijn heel leuk, maar wel asl ze uit beginnen te lopen en als ze in blad staan.
Kijk eens in tuintijdschriften die artikelen schrijven over voorjaarstuinen. DAn zie je de mooiste combi's met bijv bollen en ander voorjaarsbloeiend spul. Ook in boeken over hosta's worden planten genoemd die goed combineren.
Zelf zou ik nog verder gaan en er ook zomerbloeiende bollen zoals Alliums tussen planten.
Irisinfo-icon foetidissim doet t ook goed, maar kies dan de varieteit met witte vruchten. Aangezien je ook 's winters geen oranje zaden wilt van de Aruminfo-icon..
Heel veel succes!

Op zoek naar....een oplossing
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag