Overwinteren Yuka's

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 12/10/2003 - 13:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Overwinteren Yuka's

Hallo,
Ik heb in de tuin 4 mooie Yuka planten staan die ik 's winters telkenmale in de veranda zet. Daar zij nu te groot geworden zijn om ze nog alle 4 in de veranda te laten overwinteren vraag ik mij af of deze mogen blijven buiten staan tijdens de winter. Of kan ik ze op eoa wijze inpakken en laten buiten staan.
Graag een antwoordje.
Groetjes van Flip.

zo, 12/10/2003 - 15:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als het de Yuca filamentosa is (palmlelie) dan is hij redellijk winterhard.
Een normale winter is geen probleem.

zo, 12/10/2003 - 15:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er zijn bepaalde soorten die wel vorstbesteding zijn en andere niet. Bijvoorbeeld Yuccainfo-icon filamentosa en Y. gloriosa Nobilis zijn volledig winterhard terwijl Yucca aloifolia en Y. elephantipes variegata niet tegen vorst kunnen. Ik hoop dat u de naam nog weet. Ze kunnen absoluut niet tegen "natte voeten". Mocht een van de winterhard soorten zijn dan zou ik u adviseren ze direct op een goed doorlatende grond planten. Betreft een niet winterhard soort dan adviseer ik u ze toch naar binnen te halen. Met een steekkarretje zou het wel makkelijk gaan denk ik.

ma, 13/10/2003 - 00:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor jullie inlichting. Spijtig genoeg ken ik de juiste naam niet van die Yuccainfo-icon's maar je vind ze in elke gewone bloemenwinkel.
Een stam van ongeveer 5...6 cm diameter en daarop 1 of meerdere stekelige planten. Heb ze zelf gekweekt van één en dezelfde plant. Gewoon stukken stam in stekgrond geplant en laten groeien. Er is zelfs een exemplaar bij van 2,5 m hoog.
Ik zal ze voor alle zekerheid maar terug binnenzetten. Ze zijn wel geplant in grote plasticpotten.
Groetjes
Flip.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag