passiebloem

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 10/08/2003 - 13:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

passiebloem

Ik heb een passiebloem en als de bloem is uitgebloeid krijg ik er vruchten aan van die dikke groene bollen hoe kan dat,en kun je die eten.en wanneer?

zo, 10/08/2003 - 17:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi ik heb een passie bloemdie heel groot is maar geeft geen bloemen,vorig jaar wel .en ik weet niet of je die kan eten maar had ze er vorig jaar ook aan.
waarom bloeit die passiebloem niet?wie weet het

ma, 11/08/2003 - 22:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo, ik heb ook een passiebloem. die bollen die je ziet, zijn zaadbollen.
Die moet je laten hangen, zodat ze kunnen rijpen. op het moment dat ze beginnen te barsten, moet je het zaad opvangen en van de winter op een droge plaats goed laten drogen, zodat je ze volgend jaar weer kunt stekken.Dat is mij verteld.ben zelf nog in de onderzoek fase en had eigenlijk gehoopt dat iemand mij hierover advies kon geven.de zaadbollen in mijn passiebloem zijn ondertussen al oranje, en beginnen al iets uit te harden.succes!

Dit jaar geen bloemen? geen idee...
Misschien meer water en zon nodig?

di, 12/08/2003 - 23:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

De vruchten kun je gewoon laten hangen. Als ze overrijp zijn vallen ze er vanzelf af en worden de zaden gelijk in de direkte omgeving van de passiflorainfo-icon gezaaid waardoor er weer nieuwe stekjes komen. Verder zijn ze in het najaar een heerlijke voedselplaats voor diverse kleine vogelsoorten.
Voor degene met de passiflora zonder bloemen: kan het zijn dat je hem te ver had teruggesnoeid? Dan duurt het namelijk weer even voordat ze gaat bloeien. Volgend jaar zitten er waarschijnlijk des te meer bloemen in, omdat ze dan is aangesterkt.

zo, 24/08/2003 - 17:14
Anoniem (anoniem geplaatst)
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag