naam boom ?

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 10/08/2003 - 14:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

naam boom ?

het blad:
https://tinyurl.com/y6642kgr

de boom
https://tinyurl.com/y6cwe7nj

de stek
https://tinyurl.com/y2cv56h8

De boom staat bij de buren in de tuin, bij ons en de overburen komen de stekken overal in de tuin uit de grond. Weet iemand de naam van deze boom, en hoe je het best wat aan de stekken kan doen die overal in de tuin van ons en de over buren omhoog komen.

oh, ik heb gehoord dat het een giftige boom is, misschien dat dat nog wat helpt.

bedankt.

zo, 10/08/2003 - 16:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

gewoon effe de linkjes

https://tinyurl.com/y6642kgr
https://tinyurl.com/y6cwe7nj
https://tinyurl.com/y2cv56h8

in Internet Explorer plakken :)

zo, 10/08/2003 - 19:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Deze boom is een fluweelboom. Lat.naam: Rhusinfo-icon Typhina L. 'Dissecta'
Komen in de zomer rode zaadbollen aan. De boom heeft een nadeel: ontzettend veel wortelopslag na een aantal jaren.

Maria: Links ingeven zonder http:// dan werken ze wel
Wiel

zo, 10/08/2003 - 19:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb bij google nog wat info gevonden:

Fluweelboom, Rhusinfo-icon typhina

De Fluweelboom dankt zijn naam aan de krachtige, roodbruin behaarde, eenjarige twijgen, waaraan de groene, geveerde bladeren verschijnen. Deze kleine boom wordt minstens even vaak Azijnboom genoemd, naar het geelachtige sap dat bij aansnijding uit het rood gekleurde merg vloeit..
In zijn natuurlijk woongebied groeit de fluweelboom vooral op droge, steenachtige hellingen met veel kalk in de bodem, maar in cultuur neemt hij met elke vruchtbare bodem genoegen. Van vervuilde lucht heeft de boom weinig last.

Wiel

zo, 10/08/2003 - 19:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nog meer info:

Azijnboom, fluweelboom en sumak zijn synoniemen voor het geslacht Rhusinfo-icon. In ons land wordt Rhus een flinke struik tot kleine boom. Een hoogte van viereneenhalve meter bij een breedte van drieëneenhalve meter is geen uitzondering. Een azijnboom groeit op vrijwel alle grondsoorten, maar een licht humeuze grond heeft de voorkeur. Het enige nare van de azijnboom zijn ongetwijfeld de worteluitlopers.

Rhus typhina (fluweelboom) heeft in de zomer groenachtig gele bloemen in kaarsvormige pluimen
Rhus is een groot geslacht met struiken, bomen en klimplanten. De groep bestaat uit wel meer dan tweehonderd soorten. Het geslacht behoort tot de Anacardiaceaeinfo-icon (pruikenboomfamilie). Enkele soorten veroorzaken allergische reacties op de huid. Deze groep is inmiddels in een eigen familie ondergebracht (Toxicodendron). De soorten Rhus die hier worden beschreven veroorzaken geen allergie, tenzij iemand gevoelig is voor hooikoorts, dan is het beter geen Rhus aan te planten. Desondanks is het aan te bevelen bij snoeiwerkzaamheden de handen te beschermen met handschoenen. Rhus glabra en Rhus typhina en hun variëteiten worden in ons land het meeste gebruikt. Beide soorten zijn afkomstig uit Noord-Amerika. Daar groeien ze in rotsachtige, zanderige gebieden en op opengevallen plaatsen in het bos.
Rhus kan op den duur problemen geven door de vele worteluitlopers. De uitlopers kunnen tot op een afstand van vijf tot zes meter plotseling in de eigen of buurtuin opduiken. Aan verhardingen of muren veroorzaakt Rhus geen schade. Verwijder worteluitlopers zo snel mogelijk.

zo, 31/08/2003 - 15:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Weet iemand hoe ik deze boom het best kan "doden" dat ding groeit door de hele tuin heen, overal stekken. Is er geen middeltje om dat ding te vergiftigen zodat die dood gaat.

bedankt.

zo, 12/10/2003 - 23:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Volgens mij (ben er niet helemaal zekere van, maar goed...) groeien deze ook via de wortels, dus dan is het een kwestie van alles goed weghalen, dus ook alle wortels.

Succes. Roh.

di, 25/07/2006 - 14:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er moet toch een manier zijn dat je deze boom kunt 'uitroeien'. Wij ondervinden met maar liefst 3 naastgelegen buurhuizen ontzettend veel last van de boom van een gemeenschappelijke buur. Deze buur heeft zelf een gekeide tuin dus er geen last van. Wij hebben allen borders en gras en de boom van de buren overwoekert onze tuinen. We willen geen ruzie, hoe maken we deze mensen duidelijk dat hun boom zoveel overlast verzorgt. Zeker omdat de boom ook nog eens giftig is. Voor wie is de boom (en welk deel) giftig?

Onderwerp gesloten