passiebloem

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 14/06/2009 - 17:07
flipper-46

passiebloem

zopas kocht ik een passiebloem in pot.nu lees ik op internet dat men het ook in volle grond mag planten en ook in pot kan laten.kan ik die in pot laten en toch laten klimmen langs een schutting?de vorige plante ik in voole grond,maar is kapot gegaan.deze is rond gebonden zodat ik het moeilijk los krijg.dank bij voorbaat grts

zo, 14/06/2009 - 20:44
Hendrik Jan

In de volle grond, is het beste.
Vooral omdat een passiebloem al behoorlijk kwetsbaar is in de winter.

di, 16/06/2009 - 01:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

dan had je hem niet op de juiste plaats staan in de tuin.
ik heb het zelf ook gehad en aan de voorzijde van mijn huis staan ze mooi te bloeien en achter in tuin overleefde ze de winter niet.
je kan het altijd nog proberen,
maar dan ergens ander planten in de tuin.

ma, 22/06/2009 - 13:06
silvesterp.

Er zijn heel veel verschillende passiebloemsoorten in de handel. De enige die in Nederland winterhard is (bij niet al te strenge vorst - afdekken)is Passieflora caerulea. Dit is de soort met blauwwitte bloemen. de andere soorten kun je als kuipplant houden.
Als je inderdaad P. caerulea hebt, dan is het het beste om hem uit de pot te halen en in de volle grond te zetten. Maar pas op: vlak bij een stenen muur is de grond meestal erg droog, dan moet je misschien wat meer water geven, bij een houten schutting is dat geen probleem. De grond moet wel luchtig zijn, dus niet in vette klei zetten.
Mocht je plant ´s winters toch afsterven, dan is de kans groot dat hij in het voorjaar weer vanuit de grond nieuwe scheuten maakt: eenmaal gesettelde planten zijn heel sterk.

Veel succes ermee.
Silvesterp.

Onderwerp gesloten