Phlox Nicky

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 08/08/2012 - 18:09
Mermaid

Phlox Nicky

Al enige jaren ben ik op zoek naar de Phloxinfo-icon Nicky , de donkerste vlambloem: donkerviolet/paars.
Dan weer op de wachtlijst staan, dan dat jaar niet voorradig.
Wie weet waar ik die phlox zou kunnen kopen?

Is de Düsterloh dezelfde phlox? Mij lijkt hij iets lichter.

Dank alvast.

wo, 08/08/2012 - 18:25
RdB

Hoe beoordeel je het lichter zijn? Immers, heel veel foto's op internet zijn gefotoshopt om een betere kleur te krijgen dan in werkelijkheid. Of ze helemaal gelijk zijn weet ik niet maar heel veel websites geven wel aan dat Nicky een synoniem is van de Phloxinfo-icon paniculata 'Düsterlohe'. Pas op bij wie je bestelt want ik zag zelfs een kwekerij die deze plant aanbood met een foto van een rose Phlox met wit hart.

Ruud

wo, 08/08/2012 - 20:08
Mermaid

Dag Ruud,

Omdat ik die paarse phloxinfo-icon in de straat zo mooi vond, heb ik gegoogled en Düsterloh gekocht. Het kan allerlei redenen hebben, waarom de mijne iets lichter, of misschien minder intens van kleur was.
Wie weet kan ik wel een stekje krijgen, maar liever heb ik er een gekocht.

wo, 08/08/2012 - 21:52
tuinprins

De kleur van de bloemen van veel Phloxinfo-icon paniculata soorten (ik bedoel vooral de donkerbloeiende cultivars)wordt beïnvloedt door temperatuur en lichtintensiteit. Meestal geldt dat hoe hoger de temperatuur hoe lichter de bloem wordt. Het beoordelen van de kleur van Phloxbloemen op basis van plaatjes op het internet is een nutteloze onderneming vanwege het veelvuldig gebruik van fotobewerkingsprogramma's.

De soort 'Düsterloh' is er een van Karl Foerster. Deze Oostduitser heeft zeer veel goede Phlox paniculata soorten geïntroduceerd. Of 'Düsterloh' dezelfde is als 'Nicky' weet ik niet maar het zou mij niets verwonderen als Angelsaksische plantenverkopers de naam om commerciële redenen hebben gewijzigd.

Gegroet, de tuinprins

do, 09/08/2012 - 23:36
Mermaid

In de afgelopen 3 jaar kijk ik verlekkerd naar die donkere phloxinfo-icon. Het is een pol met doorsnede van 1 meter. Vorig jaar leek het of een klein stukje lichter bloeide, wat ik wel bijzonder vond, want immers dezelfde grond en weersomstandigheden.
Dit jaar zjn er 3 kleuren: de diepdonker paarse, een deel donkerpaars met meer rood er in en een lichtere kleur. Zou een phlox teruglopen naar een oorspronkelijke kleur/voorouder?

Onderwerp gesloten