Pioenroos verplaatsen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 21/05/2004 - 13:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Pioenroos verplaatsen

Mijn pioenroos is in de loop der jaren erg breed geworden, dus wil ik 'm graag splitsen en gedeeltelijk verplaatsen. Kan dat? En zo ja, wanneer kan ik dat 't beste doen?

vr, 21/05/2004 - 20:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

in het begin van de herfst kan je de pioenroos delen, maar de bloei zal minstens een jaar op zich laten wachten, je kan ze ook zaaien,direct na de zaad oogst.

ma, 24/05/2004 - 09:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

De tijd om te splitsen is in het najaar. ik mijn pioenen vorig jaar noodgedwongen moeten verhuizen. De opmerking dat de bloei dan een jaar overslaat hoor ik vaker maar wordt door mijn ervaring tegengesproken. De planten staan op dit moment zo vol met dikke knoppen als ik nog nooit heb gezien. Ook de rode pioenen hebben geweldig gebloeid.

di, 25/05/2004 - 00:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Anoniem, je bent een mazzelaar, maar toch leuk.

vr, 03/02/2006 - 18:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is op zich geen moeilijk werkje. Vermeerderen van pioenen kan op twee manieren gebeuren door te zaaien of door te scheuren. Voor scheuren is vooral het najaar een geschikt moment om je hier mee bezig te gaan houden. Veel vaste planten moeten worden eens in de 5 jaar wel gescheurd maar bij de pioenroos is dit eigenlijk niet persé nodig. Let hierbij wel op dat je door het scheuren (waarbij vaak een mes gebruikt en ze dus snijdt) elk deel wel ogen behoudt, het liefst meerdere. Ook zitten er nog langere stukken van de stengel op, dit kan er nog afgeknipt worden met een snoeischaar. Voordat er na het delen weer nieuwe bloemen aan de planten komen kan dit wel een a twee jaar duren. Voor zaaien kunnen vooral de botanische pioensoorten gebruikt worden.

Zie voor meer informatie over het goed laten bloeien van pioenrozen ook de volgende site https://tinyurl.com/y242vlh4 , kijk dan onder het kopje "Vermeerderen en planten".

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag