Plant op studentenkamer

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 15/03/2009 - 22:18
KevinE

Plant op studentenkamer

Hoi,

Ik ben een student en ik zit op kamers. Mijn kamer heeft een schuin dak met 1 raam erin, daardoor is het niet zo licht op mijn kamer. Nu zou ik wel graag planten op mijn kamer willen zetten want voor planten kan ik dan gebruiken ?
Het liefst zou ik ze vanaf het zaadje in een pot(je) laten opgroeien. Maar als daar niet echt mogelijkheden voor zijn is dat ook geen probleem.

KevinE

ma, 16/03/2009 - 11:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als weinig licht het probleem is, zijn deze misschien wel geschikt (hou er rekening mee dat er een verschil is tussen “weinig licht” en “pikkedonker”) :

- Hederainfo-icon
- Epipremnum aureum
- Aspidistra elatior
- Zamioculcas zamiifolia

ma, 16/03/2009 - 11:51
KevinE

Bedankt,

Mijn kamer heeft inderdaad weinig licht en is niet pikkedonker. Er komt wel licht binnen en ik zet regelmatig mijn raam open. We hebben ook een tuin waar ik de plant(en) eens in de zoveel tijd kan zetten voor frisse lucht en zonlicht.
Ik heb van iemand ook nog de tip gekregen over bromilia, kentia palm en senseveria. Als iemand nog meer suggesties heeft hoor ik het graag, in ieder geval heb ik nu al een leuk lijstje waarmee ik iets kan.

ma, 16/03/2009 - 12:19
RdB

Voeg aan Bromelia en Sanseveria ook nog de Graslelie (Chlorophytum) toe. Daarvan kun je altijd her en der stekjes krijgen.

Ruud

ma, 16/03/2009 - 13:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ah : Chlorophytum ! Dat noemen wij ook wel eens de ministerieplant :-) (stap in Brussel een willekeurig ministeriegebouw binnen en in de helft van de bureaus zul je Chlorophytum aantreffen :-) Fantastisch plantje : zeer sterk, gedijt onder alle omstandigheden, groeit zeer snel en vermeerderen is kinderspel (scheutje afknippen, in een glas met water zetten, gedurende enkele weken verbaasd toekijken hoe vlug de wortels vooruit schieten en daarna oppotten. Klaar is Kees !)

ma, 16/03/2009 - 13:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Andere 'bureauklassiekers' die geen problemen hebben met wat minder daglicht :

- Spathiphyllum (makkelijk zelf te kweken door een plant te 'scheuren' (een plant die een bloempot volledig opvult verdelen over 2 potten))
- Philodendron scandens (ook makkelijk zelf te kweken)
- Ficusinfo-icon Benjamina

In verband met het verhuizen van planten van binnen naar buiten : veel planten zijn nogal gevoelig aan grote veranderingen (van een vrij dondere kamer naar fel zonlicht buiten zou wel eens verbrande bladeren kunnen geven).

ma, 16/03/2009 - 14:04
RdB

@ anoniem1 m.b.t. Chlorophytum: kan nog sneller hoor, afsnijden en in de grond zetten gaat net zo goed.

Ruud

ma, 16/03/2009 - 14:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Anoniem 1, 2, 3 en 4 zijn één en dezelfde persoon, ik heb ook een account maar heb geen zin om telkens in- en uit te loggen.

Ik ga dat binnenkort eens proberen : chlorophytum rechtstreeks de grond in (bedankt voor de tip). Anderzijds : ik vind het wel leuk om die wortels te zien groeien :-)

di, 17/03/2009 - 09:22
KevinE

Bedankt voor alle reacties :)

ik denk dat ik hier een heel eind mee moet komen

KevinE

vr, 20/03/2009 - 11:42
silfje

Chlorophytum, dus zo heet die onverwoestbare schoolplant :)

Ik ben zelf een liefhebber van de plant Spathiphyllum, omdat deze mooi groen is en witte bloemen heeft als je hem maar genoeg water geeft. Hij zuivert de lucht.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag