Planten van Pachysandra terminalis

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 17/10/2010 - 13:17
gertdj

Planten van Pachysandra terminalis

Wanneer is het de goede periode om deze te planten?

Wil een grote oppervlakte planten maar wil wel de ideale tijd kennen zodat ze
alle kansen krijgen om dicht te groeien en goed te wortelen.

Dank bij voorbaat!

zo, 17/10/2010 - 14:52
tuinprins

Kan nu nog prima. Kijk wel of de planten goed gezond zijn want er heerst een (nieuwe?) ziekte in Pachysandrainfo-icon.

Zie:

https://tinyurl.com/y2kovhvk

Gegroet, de tuinprins

do, 28/10/2010 - 00:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Najaar is de beste tijd,kan ze ook leveren pot9 zeer geschikt voor in een vakbeplanting +/-10stuks per meter.

do, 28/10/2010 - 01:15
peterplant

Wat de beste planttijd is blijft een eindeloze discussie. Als de bodemtemperatuur onder de 5 graden zakt is er geen wortelactiviteit meer.
De planten groeien dan niet meer vast en hebben nauwelijks voorsprong op planten die in maart geplant worden. Nu Pachysandrainfo-icon planten kan prima, maar het is echt niet de beste tijd. De beste tijd is wanneer je zelf tijd en zin hebt. Planten die gevoelig zijn voor natte en/of strenge winters kun je het best in de lente planten. De Pachysandra is goed winterhard, maar de schimmelziekte waar Tuinprins het al over heeft is iets waar je serieus rekening mee moet houden. Met alle regen van de laatste tijd en mogelijk een natte winter voor de deur zou mijn advies zijn om ze in het voorjaar te planten.
De plantafstand is afhankelijk van hoeveel geduld je hebt. Bij een plantafstand van 40 cm gaan er ruim 6 planten op een m2, bij een plantafstand van 30 cm gaan er 11 op een m2. Hoe meer je plant hoe sneller je dicht zit en hoe meer geld je kwijt bent. Het zijn allemaal punten waar je zelf over na moet denken. Hoe er rekening mee dat de plant vlak onder de oppervlakte doorgroeit en zich zo uitbreid. Op harde vette klei breidt de Pachysandra zich dus slecht uit, maak in dat geval de bovenste 10 cm van de grond goed doorwortelbaar door het gebruik van zand, compost potgrond enzovoorts.
Er zijn een aantal selecties van Pachysandra. De Green Carpet bijvoorbeeld blijft wat lager.

do, 28/10/2010 - 11:11
D_SDennis

....en een plant in pot is altijd slechter af dan een plant in (goede) tuingrond. DUs heb je ze al, dan sowieso planten.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag