Primula vialii

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 06/06/2015 - 02:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Primula vialii

Ik teel Primulainfo-icon Viallii in een kas ,maar met bloeien heb ik grote problemen Ondanks dat de kas geschermd is met kruit op het dek en ik bij een zonnige dag wel 3 a4 keer broest met de regenleiding verbranden alle knoppen bij zonnig weer Ik geef ze meer water dan andere primula's Ik constateer wel dat de wortel vorming maar matig is De primula's die het meeste volume hebben hebben het minste last Heeft u een idee waar die verbranding van de bloem aar van komt Opmerkelijk is dat het een bepaalt stadium betreft Als de aar al voor de helft bloeit heb je geen last meer Ik hoop dat u een antwoord heb op mijn vraag Met Vr Gr Theo Enthoven

za, 06/06/2015 - 03:46
Draco

Misschien is de aarde te nat en stagneert de wortelgroei als gevolg van een tekort aan zuurstof. Voor de groei is overdag een lagere luchtvochtigheid nodig, zodat er verdamping via het blad plaatsvindt en de plant met de wortels water en voedingstoffen kan opnemen. De kasramen overdag openen zodat de relatieve luchtvochtigheid daalt en het broesen bijvoorbeeld na een warme dag 's avonds te doen. Overdag broesen zorgt weliswaar voor verkoeling, maar remt de verdamping en daarmee de wateropname door de plant.

za, 06/06/2015 - 08:18
daucus

De plant groeit van oorsprong in vochtige bossen. Een kas is niet de ideale plek, veel te warm in de zomer. Zet ze buiten op een schaduwrijke plek en haal ze in de winter naar binnen in de kas.Matig vochtig houden in de winter.

Onderwerp gesloten