Prunus cerasifera 'Nigra'

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 07/04/2012 - 23:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Prunus cerasifera 'Nigra'

Is het mogelijk om een Prunusinfo-icon Nigra te stekken? En hoe? Ik heb er eentje bij mijn huis staan ,
schitterend, huis is verkocht, Ik kom zou het leuk vinden als het mogelijk is er een stek van
mee te nemen.

zo, 08/04/2012 - 09:37
tuinprins

Volgens mij niet. Prunusinfo-icon cerasifera Nigra wordt geënt op een onderstam.

Gegroet, de tuinprins

zo, 08/04/2012 - 14:03
Sophoras

Mijn Prunusinfo-icon Nigra is verleden jaar gesneuveld maar niet ver van de boom vandaan is een jaar of twee geleden een zaailing uitgekomen. die is nu zo een twee meter hoog. Heeft dus wel bruine bladeren. Is dat een soortechte prunus Nigra?
sophorainfo-icon

zo, 08/04/2012 - 15:57
tuinprins

Is dit een zaailing of een worteluitloper?

Vaak zie je dat als het zaad van een bepaalde soort wordt uitgezaaid een klein percentage daarvan op het eerste gezicht dezelfde eigenschappen heeft als de moederplant. Dit kan echter sterk per plantengroep verschillen. Zo komt de geelbladige lederboom (Pteleainfo-icon trifoliata Aurea) voor ongeveer 70% soortecht terug uit zaad. Dit is een hoog percentage. Meestal ligt het stukken lager. Ik heb eens zaden uitgezaaid van een bontbladige vlierstruik (Sambucusinfo-icon nigra Pulverulenta) en de zaden die ontkiemden kwamen allemaal terug als groenbladige vlier.

Het zou ook kunnen zijn dat Prunusinfo-icon cerasifera Nigra een natuurlijke varieteit is (dus eigenlijk Prunus cerasifera var. nigra zou moeten heten). Meestal komen deze redelijk soortecht terug uit zaad.

Gegroet, de tuinprins

zo, 08/04/2012 - 21:45
Sophoras

Tuinprins
Het is geen wortelopslag, daarvoor stond de zaailing te ver van de boom.
Het is een mager opgeschoten exemplaar en de stam is niet dikker dan een duim.
Hij heeft geen zijtakken , alleen heel kleine takjes met bladeren bezet van onder tot boven. Ik vraag me af of ik niet beter de stam tot op een zekere hoogte zou ontdoen van die kleine takjes misschien vormt hij dan een stam.
Daar ik in het begin niet wist wat het voor een plant was heb ik hem ergens op een buitenhoek van de tuin gezet, daar kan hij rustig verder groeien.
sophorainfo-icon

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag