Rode wilde klaprozen..iemand zaad en tips?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 10/05/2009 - 22:32
Postmaatje

Rode wilde klaprozen..iemand zaad en tips?

Vorig jaar heb ik van iemand duizenden zaadjes van de wilde rode klaproos gekregen en... er is niks van opgekomen....
Hoe kan dat nou..?
Wie heeft er voor mij tips, hebben deze rode wilde klaproosjes een speciale grond nodig, je zou toch zeggen als je ze soms in een berm aan de kant van een weg ziet bloeien dat ze niet zo veeleisend zijn..
En als iemand goede tips en mogelijk wat zaad van de wilde klaproos heeft, dan hoor ik dat graag
Alvast vriendelijk dank.

Rode wilde klaprozen..iemand zaad en tips?
ma, 11/05/2009 - 00:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mogelijk komen de zaadjes dit jaar nog op. Het zaad van de klaproos kan jaren in de grond blijven tot ze er ineens zin in hebben.

Lees ook: https://tinyurl.com/yy6f96ln

ma, 11/05/2009 - 00:53
tuinprins

Ze kiemen vaak bij verstoring van de grond.

Gegroet, de tuinprins

ma, 11/05/2009 - 00:56
bomensnoeier

schrale grond doen ze het goed op dat de nieuwe ringweg in alkmaar net klaar was barste het van de klaprozen nu paar jaar verder bijna geen klaprozen meer

di, 12/05/2009 - 10:41
lily-anne

Ik begrijp dat fenomeen ook niet , ik zag een paar jaar geleden ook een hele berm vol rode klaprozen en heb als het zaad rijp was , een heleboel zaad een eindje verder naast de spoorberm gezaaid op verschillende plaatsen ( er stond alleen gras en wat kleur zou fantastisch zijn dacht ik )Tot mijn grote verbazing is er geen enkele klaproos boven gekomen ( nu al 2a3 jaar geleden . Ook op die berm staat er nu geen enkele klaproos meer , niettegenstaande dat daar miljarden zaden op de bodem gevallen zijn .Die berm was gemaakt door afgegraven grond van een bouwwerf en lag daar ongeveer een paar jaar dus zoals gezegd verstoorde grond
Waarom staan er nu geen meer en waarom komen die zaden niet boven ? Ik had ze op verschillende plaatsen gezaaid - tussen het gras - op open kale plaatsen waar weinig groei was .. om ze op verschillende bodems de kans te geven .
groetjes
Lily-Anne

di, 12/05/2009 - 10:57
RdB

Ik heb van die plaatsen in mijn tuin. Als ik er in spit bloeien de klaprozen rijkelijk, doe ik niets dan bloeien ze het jaar er op zeer matig en daarna zijn ze weg. Weer even spitten en hopla, daar zijn ze weer. Zulk gedrag is kenmerkend voor een typische verstoringsplant als de klaproos. Vandaar ook dat ze zo rijkelijk bloeien op plaatsen waar een veldslag gewoed heeft.

Ruud

di, 12/05/2009 - 13:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

wat een smaakvolle foto trouwens!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag