roet bij rozen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 20/05/2005 - 15:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

roet bij rozen

ik heb op aanraden van een hovenier tuincentrum meer gespecialiseerd in rozen ook krijgt de rozen van de kweker de Wilde de Margret Merril gekocht die moesten zo mooi zijn. nu zitten al die blaadjes onder het roet. (helemaal vol zwarte vlekjes) ik heb ze na het planten meteen bespoten voor het roet en toch zitten ze nu helemaal onder. de blaadjes vallen er nu ook af en blijf ik met kale rozen zitten. de blaadjes die eraf vallen ruim ik ook meteen op en gooi deze weg. wat kan ik hieraan doen zodat dat roet weg gaat. ze staan op een luchtige plaats op zuid/west hebben redelijk vroeg in de middag de zon al. ik heb een stukje verder de auckland metro gezet in dezelfde border die heeft er geen last van. maar ik ben bang dat deze dadelijk ook wordt aangestoken. Dit was overigens wel de roos die ik graag wilde hebben.

Als iemand mij goede raad kan geven wat ik zou kunnen doen.

met vriendelijke groet
silvana

vr, 20/05/2005 - 16:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

De standplaats is fantastisch, daar ligt het niet aan. Ook de bladeren ruim je gelijk op. Knip ook de aangetaste delen eraf en maak je gereedschap goed schoon, want ook de mens kan roet verspreiden. Er zijn milieubewuste middelen die preventief werken en plantversterkend werken.

za, 21/05/2005 - 00:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

vroeg in het seizoen preventief sproeien voorkomt dit meestal wel:begin april

ma, 23/05/2005 - 19:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat je doet is goed, verder kan je niet zoveel doen. Let ook op dat je bij het watergeven dit via de grond en niet via het blad doet..... Verder gewoon volhouden, in de loop van het seizoen of volgend jaar wordt het misschien weer beter...

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag