Salix integra en groet

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 11/03/2003 - 00:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Salix integra en groet

Hallo allen,

Ik ben Anja en sinds een half jaar in het bezit van een heerlijke tuin. Zachtjes aan beginnen we met het inrichten van onze tuin. Ik ben dan regelmatig op het internet aan het zoeken naar planten, of ze passen in onze tuin en hoe ik ze moet verzorgen onderhouden. Een beginneling dus. Daarom zal ik ook hier regelmatig komen snuffelen en misschien wel jullie hulp inroepen.

Ik heb gelijk al een vraag:

We hebben een boompje "salixinfo-icon integra" gekocht. In het tuincentrum konden ze mij niet duidelijk vertellen wanneer ik het boompje moet snoeien. De een zegt in het voorjaar, voor het uitlopen, de ander zegt in het najaar, als hij z'n blad gaat verliezen. Wie kan mij vertellen hoe ik moet snoeien.

Groet,

Anja anniezandathotmail [dot] com

wo, 12/03/2003 - 12:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er is een vuistregel die, naar mijn ervaring, altijd klopt: alle struiken en kleine boompjes die voor 1 juni bloeien, moet je meteen na de bloei snoeien. Alles wat daarna bloeit, kun je voor de winter snoeien, maar ze komen de kou vaak beter door als je ze in februari/maart snoeit.

De tijd van snoeien hangt ermee samen dat de eerste soort bloeit op het hout dat in de zomer daarvoor gevormd is, dus na de bloei moet je de struik gelegenheid geven om nieuwe uitlopers te vormen. Dat wat later in bloei komt, bloeit op zgn. nieuw hout, dus op de takken die zich in het voorjaar vormen.

Onderwerp gesloten