Sciadopitys verticillata

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 13/12/2014 - 17:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sciadopitys verticillata

Heb in september een sciadopitysinfo-icon vertivilliata geplant. Hij vrrkleurt nu
naar geel. Is dit normaal voor deze plant?

za, 13/12/2014 - 18:19
WiPe

Nee, dat is niet normaal. Als je de plant in september geplant hebt, dan zou het kunnen dat er een en ander mis gaat.

Zo op het eerste zicht zou ik aanraden om de plantdiepte te controleren, na te kijken of de plant niet te nat staat en te controleren of de kluit voldoende groot is.

za, 13/12/2014 - 18:33
tuinprins

Kan zijn dat deze verkleuring een gevolg is van lage temperaturen in combinatie met een winderige standplaats. Ik heb op een kwekerij wel eens kleine parasoldennen in de volle grond gezien met een geel/roodbruine verkleuring. De kweker vertelde me dat dit komt door lage temperaturen in combinatie met een tamelijk winderige standplaats. Aan het eind van het voorjaar worden de naalden weer langzaam groen. De parasoldennen die hij in pot in de kas had staan waren trouwens gewoon groen van kleur. Hij adviseerde dan ook om Sciadopitysinfo-icon op een luwe plek te planten.

Gegroet, de tuinprins

zo, 14/12/2014 - 12:04
WiPe

Dat heb ik inderdaad over het hoofd gezien. Sciadopitysinfo-icon durft inderdaad verkleuren als hij op een koude tochtige plek staat. Om eerlijk te zijn, staat hij hier behoorlijk ingesloten. Jammer genoeg in veel te diepe schaduw, wat ook niet echt ideaal is.

ma, 15/12/2014 - 18:50
schaltus

In onze tuin hebben we twee oudere planten van sciadopitysinfo-icon verticillata. De mooiste is deze die in de winter geler verkleurt, in de zomer is hij minder geel, maar zeker niet groen zoals de andere plant.Hoe kan ik foto's plaatsen,?

ma, 15/12/2014 - 19:05
schaltus

In onze tuin hebben we twee oudere planten van sciadopitysinfo-icon verticillata. De mooiste is deze die in de winter geler verkleurt, in de zomer is hij minder geel, maar zeker niet groen zoals de andere plant.

Sciadopitys verticillata
Onderwerp gesloten