sedum spectabile

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 21/05/2003 - 19:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

sedum spectabile

in de tuin van mijn ouders,de tijd dat de bank nog in de voortuin stond(om te kunnen kletsen met de buren,en passanten)wel 40 jaar geleden,stond er een seduminfo-icon.s. en wat die aan vlinders per dag over de vloer kreeg,ongelooflijk,wij hebben nu ook al een 20 jaar een tuintje ,en ik heb al veel sedums gekocht,of gekregen,maar geen een ,die de vlinders zo aantrekt als die plant van weleer,dus aan wat ligt dat,deze oude soort moet toch nog ergens te vinden zijn,weet nog dat de buren indertijd stekjes kwamen halen bij moeder, maar in die lange tijd is er niets meer van terug te vinden.en is er iemand die wel zo een sedum heeft ,die deze gevleugelde juweeltjes massaal aantrekt.kan ik dit ook ergens aanschaffen,liefst streek w.vlaanderen.

wo, 21/05/2003 - 20:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi

Dat er weinig vlinders op de sedums zitten is niet aan de plant te weiten maar aan de sterk verminderde vlinderstand. Door de moderne landbouwmethodes en gebruik van landbouwgiften en inrichting van het landschap ( maaien van bermen ed ) is het aantal vlinders zorgwekkend uitgedund.

vr, 30/05/2003 - 14:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

kan daar echt niets aan gedaan worden,door al die natuurbescherming groepen,of zijn het enkel de grote dieren die aandacht krijgen,zoals zeehonden,tijgers,enz,pas op ,niet dat die ook geen bescherming moeten genieten,maar de kleintjes zoals vlinders ,hagedis,en dergelijke,zijn onze dagelijkse sierraden in de tuin,en verdienen eenieders aandacht

Onderwerp gesloten