Senecio

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 20/09/2009 - 12:38
beate

Senecio

Na lang zoeken ben ik eruit, wat ik enige maanden geleden als stek gekregen heb.
Omdat er gezegd werd dat de naam Sinicio was,kwam ik niet verder.
Maar de i's moesten e's zijn.
Maar ik begrijp er niets van,bij Senecioinfo-icon zie ik afbeeldingen met vetplantachtigen in allerlei gedaanten. Maar een enkele die op deze stek lijkt,in eerste instantie dacht ik dat het familie van de Hederainfo-icon was (omdat het blad daar veel van weg heeft).
Ik heb dus nog geen idee,hoe groot deze kan worden.Is het een winterharde plant? Voorlopig staat hij nog klein te zijn in een potje, maar hoe nu verder mensen?
groet, Beate

Senecio
zo, 20/09/2009 - 15:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lijkt me Senecioinfo-icon macroglossus. Meestal zie je de bontbladige vorm, maar de groene komt ook wel voor. De plant is niet winterhard; overwinter hem vorstvrij.
Het geslacht Senecio is ongelooflijk variabel; van vetplant tot waterplant. Ze behoren tot de familie van de Asteraceaeinfo-icon.

zo, 20/09/2009 - 19:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Men noemt deze plant ook wel de Madeliefie-klimop. Vandaar jou verwarring met het blad. DezeMadeliefie-klimoplant lijkt er inderdaad veel op.

Plantadvies

zo, 20/09/2009 - 23:27
beate

Wat een ongelooflijk scala aan soorten uit een bepaald geslacht en zo verschillend er uitziend.Ik blijf me verbazen.
Maar weer erg bedankt,nu weet ik hoe ik er verder mee kan. Het blad oogt erg fris en ik ben er best blij mee. Maar wel naar binnen voor de vorst dus.
groet, Beate

Onderwerp gesloten