Snoei informatie plantengids Groeninfo

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 11/06/2015 - 00:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Snoei informatie plantengids Groeninfo

In de plantengids van groeninfo.com worden nu snoeigegevens en gegevens over de giftigheid van een plant op Genus niveau vastgelegd.
Wij vragen ons af of alle planten die onder dezelfde genus vallen altijd op dezelfde manier gesnoeid moeten worden en altijd wel of niet giftig zijn.
Kunnen wij de snoei informatie op Genus niveau blijven vastleggen of kan dit beter op plant niveau gebeuren?

do, 11/06/2015 - 10:51
RdB

Giftigheid info op genus niveau heeft nauwelijks betekenis. Vergelijk deze drie nachtschades maar eens: tomaat, aardappel, Bitterzoet. Voor snoeien geldt precies hetzelfde. Vergelijk bv de kamperfoelies Lonicerainfo-icon nitida met L. periclymenum.
Ruud

do, 11/06/2015 - 22:35
Polplastron

Zoals Ruud al aangeeft is het veel interessanter om snoei-advies per soort of variëteit te geven en hetzelfde geldt voor giftigheid.
Voor het snoeiadvies denk ik dan vanuit mijn eigen 'expertise' aan het geslacht Rosainfo-icon waarbij het toch een heel verschil maakt of je een botanische roos hebt of een cultivar. En bij de cultivars is er ook nog een heel verschil tussen de snoeiwijzes van struikrozen, polyantha's en floribunda's, theerozen en theehybriden en oude rozen (en daar is nog eens het verschil tussen de herbloeiers en de eenmalig bloeiende).
Tja ... moest het allemaal eens eenduidig en simpel zijn in het tuinwereldje hé! Haha!
Groeten,
Pol

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag