snoeien ceanothus [amerikaanse sering]

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 17/05/2008 - 17:42
zomer123

snoeien ceanothus [amerikaanse sering]

Mijn Ceanothusinfo-icon wordt te groot en ik wil hem graag terugsnoeien, maar loopt de struik op het OUDE hout wel uit is mij vraag. alvast bedankt

snoeien ceanothus  [amerikaanse sering]
za, 17/05/2008 - 18:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik kijk nog wel eens op http://tinyurl.com/y5gzhjlh
daar schrijven ze het volgende:

Alle soorten van de Amerikaanse sering worden aan het begin van het voorjaar gesnoeid. De scheuten worden tot ten hoogste met tweederde van hun lengte ingekort. Snoei op een naar buiten gericht oog.
Van volgroeide struiken worden de scheuten met de helft van de lengte ingekort. Te dichte struiken worden open gemaakt, zodat licht en lucht in de hele struik kunnen komen. Ceanothusinfo-icon bloeit op hout van het voorgaande jaar.

zo, 18/05/2008 - 14:24
tuinprins

In bovenstaand antwoord zit een m.i. een fout. Als Ceanothusinfo-icon bloeit op hout van het voorgaande jaar en je snoeit de plant in het voorjaar dan knip je dus een deel van de bloemen weg.

-- De relatief vroegbloeiende groenblijvende Ceanothussen zoals de populaire C. thyrsiflorus repens kan men het beste na de bloei (midden zomer)licht snoeien.

--De laatbloeiende groenblijvende Ceanothussen zoals C. 'Autumnal Blue' in het voorjaar licht snoeien.

Oude en verwaarloosde planten bij voorkeur vervangen door een nieuw exemplaar.

De bladverliezende Ceanothussen zoals C. 'Gloire de Versailles' in het voorjaar sterk terugsnoeien (net zoals een vlinderstruik). Deze struik bloeit vooral op eenjarig hout.

Gegroet, de tuinprins

di, 20/05/2008 - 00:36
zomer123

bedankt voor jullie reakties!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag