snoeien van de skimmia

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 30/07/2004 - 23:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

snoeien van de skimmia

De skimmiainfo-icon bij ons in de tuin wordt wel erg groot. Hoe en wanneer kan je deze plant het beste snoeien?

za, 31/07/2004 - 00:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Normaal gesproken snoei je een skimmiainfo-icon niet. Omdat het blad aan de bovenkant van de takken groeit. ikzelf heb het ook wel eens gedaan omdat hij te groot werd, het enigste is dat hij weer opnieuw aangroeid. Dus de eerste twee jaar ziet hij er dan niet mooi uit, totdat de takken weer mooi vol worden met bladeren.

di, 03/08/2004 - 06:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vervolgvraagje dan..
Is het niet mogelijk om die Skimia bijv. te scheuren dan? Het lijkt mij dat ie dan EN terug te brengen is tot aanvaardbare proporties(al is dit natuurlijk ook weer tijdelijk) EN wellicht een manier om je tuin (en/of portemonee tegen de kerst) wat voller te krijgen.

(Ben dus echt een leek op dit gebied...sorry)

za, 14/08/2004 - 14:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Snoei uw Skimmiainfo-icon nooit in, maar als hij te groot is kun je wel de langste takken tot aan hun oorsprong volledig wegknippen, dan blijft het uitzicht van de ganse plant mooi.

za, 14/08/2004 - 14:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Whimpey
De vermeerdering van de Skimmiainfo-icon is mogelijk door zaaien als ze rijp zijn eerst met water het vruchtvlees verwijderen en dan uitzaaien. Na opkomst ze inpotten als ze een viertal blaadjes hebben. Men kan ook stekken nemen in de maans augustus. Zet ze in een mengsel van zand en turf. Als ze goed geworteld zijn inpotten. Het duurt wel een tijd voor je een mooie plant hebt.

Onderwerp gesloten