Regenwater

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 31/07/2004 - 11:37
YellowMan

Regenwater

Hallo,ik heb een vraagje nl.:ik gebruikte eerst kraantjeswater voor mijn succulenten,maar nu heb ik de kans om regenwater te gebruiken.Dat water is vrij helder maar het stinkt;trouwens die regenton staat al jarenlang vol water,dus het water is enigszins vervuild,ook door vogeluitwerpselen o.a.Nu is mijn vraag is het wel goed om dat 'oud' water te gebruiken of is vers regenwater beter?Of is het juist goed om dat oud,lichtjes vervuild water te gebruuiken,omdat er allerlei bacterien en andere organismen in zitten?

Graag wat advies,groeten,

Marc

za, 31/07/2004 - 14:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Regenwater is steeds te verkiezen tenzij u in een industrieel sterk vervuilde omgeving woont .. als het water sterk vervuild is en men kan de regnton uitkuisen is het probleem meestal opgelost .. in andere gevallen kan deze oude truk wel xerken.
neem een damespanty (eerst dame verwijderen!) en snij er 1 been af zodat u een lange "houder" over houdt vul die half_om_half met zuivere turf en "aktieve kool" (geen barbecue houtskool) bind die "pens" dicht en leg ze in het regenwater .. reglmatig omroeren .. de turf zorgt er voor dat het water ultra-zacht wordt door het vasthouden van alle harde componenten en de aktieve kool bindt de meeste vervuilende organische komponenten. het water wordt donker en helder en ruikt naar de aarde zoals elke goed werken aquarium .. resultaat .. prima gietwater

succes !
willy

Onderwerp gesloten