Sorbaria

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 19/04/2013 - 14:03
Annica

Sorbaria

Hallo,

Mijn pas nieuw gekochte Sorbariainfo-icon Aucuparia is ziek gewaaid op mijn balkon. Alleen de bladeren aan de basis en aan de toppen van de takken zijn nog levend, de rest fladdert zwaar verlept (dood) aan de takken. Wat nu te doen; helemaal terugsnoeien tot 15 cm boven de grond of zal ik niets doen (behalve een andere plek zoeken)?

Misschien had ik wel kunnen vermoeden dat deze plant niet van wind hield vanwege de dunne flubberbladeren maar dat is nu te laat. Beneden groeit hij trouwens wél probleemloos in de berm maar daar is iets minder wind.

Bijvoorbaat dank.

vr, 19/04/2013 - 14:06
Annica

Correctie; hij heet Sorbifolia van zijn tweede naam, geen Aucuparia. Verspreking. :)

vr, 19/04/2013 - 14:56
GreenConnection

Deze boom heeft in principe nog geen uitgelopen blad. Mogelijk kocht je een voorgetrokken exemplaar en die zijn uiterst gevoelig voor wind en zon. Het dode blad zal eraf gaan, maar verder kan de plant weer opnieuw uitlopen. Terugsnoeien kan altijd nog.

Het zou prettig zijn als tuincentra de klanten beter voorlichten over voorgetrokken planten!

vr, 19/04/2013 - 15:25
daucus

De plant is ijzersterk en zal zeker weer uitlopen, maar of deze nou zo geschikt is voor het balkon.

vr, 19/04/2013 - 20:43
Annica

Hij had inderdaad al kleine blaadjes toen ik hem kocht.

Maar dat is positief nieuws, dus ik wacht af. Heb hem wel een iets andere plek gegeven waar ik iets minder wind verwacht.

Daucus: ik heb niet zo vreselijk hoge verwachtingen van de balkonplanten hier. De Skimmiainfo-icon en de Forsythiainfo-icon blijken het hier wel op de langere termijn voldoende goed te doen. Verder koop ik alleen nog heel goedkope plantjes die ik als eenjarigen beschouw.

Bedankt voor de reacties!

di, 07/05/2013 - 12:50
Annica

Hij is inderdaad in de laatste week helemaal in de groeispurt gegaan na de eerdere valse start. Warmte is wat hij wou. Hij heeft aanleg om heel groot te worden. Idd zocht ik makkelijk sterk groen met mooi blad dus het lijkt me een goede aanschaf.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag