Spathyphillum II

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 30/01/2004 - 18:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Spathyphillum II

Ik ben overlaatst overgegaan tot de aanschaf van een Spathyphillum.
Op het bijgevoegd kaartje stond "regelmatig water geven". Ik vind dit echter een te vage omschrijving. Hoe vaak en hoeveel is regelmatig. Er is mij ook verteld dit in feite een moerasplant is, waarbij ik mij dan ook de vraag stel of "regelmatig" dan wel voldoende is. Tot slot had ik een vraag over het kweken, meer bepaald hoe men een nieuwe plant kan trachten te bekomen.

di, 03/02/2004 - 14:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
De Spathiphyllum is een zeer sterke plant. Het ken geen kwaad als de grond lichtjes droog wordt tussen de gietbeurten. En als hij té droog wordt laat hij zijn blaadjes hangen tot hij weer water krijgt. Dat de grond constant vochtig staat is op zich niet zo erg, maar pas dan wel op voor wortelrot. IK denk dat het best is om de grond lichtjes droog te laten worden tussen de gietbeurten. Dat het een moerasplant is in habitat doet er in feite niet zoveel toe. Hij is nu een potplant.
Je kan de plant scheuren of zaaien. Scheuren is uiteraard de eenvoudigste methode. De planten die je koopt komen uit in-vitro culturen of werden gezaaid. Meestal komen de potten met één grote plant uit in-vitro en de potten met vele kleine plantjes uit zaaisels.
Groetjes,
Pieter

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag