stokrozen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 29/09/2006 - 13:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

stokrozen

Ik heb van verschillende vrienden en kennisen stokroos-zaadjes gekregen. Wanneer kan ik die het beste zaaien? En waar? Schaduw of zon?

Bij voorbaat dank voor eventuele reacties.

vr, 29/09/2006 - 13:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Stokroos zaait zichzelf ook altijd zelf uit. Je kunt de zaden bewaren tot het voorjaar. Dan meteen uitzaaien op de plek waar je het wil hebben. Veel zon is wel prettig, maar ze doen het ook goed in de half schaduw. Bij mij staan de stokrozen in een grote pot, en worden dus niet zo hoog, maar in de volle grond halen ze flinke lengtes. Na de bloei gooi ik de zaden gewoon op de aarde,en hark ze er lichtjes door heen . Stokrozen bloeien pas in het tweede jaar.Verder haal ik overal diverse stokroos zaden weg.( in amsterdam staan ze heel veel langs de huizen ) en strooi dat erbij. Ik laat me gewoon verrassen met wat er dan opkomt. Wel goed water geven. Je merkt het snel genoeg als ze te droog staan. Succes.

vr, 29/09/2006 - 14:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank voor uw snelle reactie!
Over twee jaar staat ook dit amsterdamse huis in de stokroosbloemetjes!

za, 30/09/2006 - 01:32
anoniem (anoniem geplaatst)

Stokrozen kan je ook nu buiten uitzaaien op de plek waar je ze wilt hebben. Eventueel kan je dat ook in potten doen en bij strenge koude wat beschermen.Denk er aan dat ze tweejarig zijn en waarschijnlijk volgend jaar nog niet bloeien.

Tine.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag