(strong) Pink Annabelle

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 12/07/2016 - 19:49
chantal83

(strong) Pink Annabelle

goeden dag, ik vroeg mijn af voor dat ik de hoetensia Pink Allebelle kocht had ik gelezen dat het een stevige hortencia zou zijn. maar ik heb hem inmiddels een jaar of 4. maar hij blijft erg slap!! heeft iemand tips? heb hem gewoon tot 10 cm boven de grond gesnoeid. waarom word hij niet stevig?? mvg Chantal

wo, 13/07/2016 - 00:48
peterplant

De Pink Annabelle ( Invincibelle) is geen strong Annabelle! De rose vorm is bijzonder omdat ze rose bloeit en vaak een tweede bloei geeft, maar ze valt niet op door haar stevige stengels.
De Strong Annabelle (Incrediball) is wel een vorm met steviger takken als de gewone Annabelle. Het duurt soms 1 of 2 jaar voordat de verschillen goed zichtbaar zijn.

wo, 13/07/2016 - 13:19
Carib

Ik heb zowel de gewone als de 'strong' Incrediball. Die laatste heb ik ook al weer een jaar or drie, vier maar echt stevig zou ik hem niet noemen. Wellicht zijn de takken iets minder gevoelig voor knakken dan de gewone Annabelle, maar hij moet nog steeds gesteund worden. Wat je ook doet en hoe je ook snoeit bij Annabelles: ze blijven slap. Oplossing: ik heb simpelweg bijna alle Annabelles weggedaan en ik plant alleen nog Hydrangeainfo-icon paniculata Pinky Winky's aan. Stevige stengels, mooie bloemen. Hoeven nooit gesteund en zijn ook nog minder droogtegevoelig.

wo, 13/07/2016 - 18:29
Joost_N

Wij hebben in de tuin ook enkele pollen annabelles staan, geen idee welk type precies. Voor de hevige regenval kreeg ik nog complimenten van vrienden dat ze er zo mooi en stevig bij stonden. De bloemen wit-groenig en een volle bos...
Dat is inmiddels wel anders, het is eigenlijk een bende. Ze liggen totaal uiteen, bloemen beschadigd en plat op de grond.
De gewone boeren hortensia's (hydrangeainfo-icon macrophylla) staan er werkelijk prachtig bij! Ik zit er dus ook aan te denken om de annabelles te gaan vervangen, ofwel plaats ik ze tussen andere planten of struiken zodat ze geen kant op kunnen en vanzelf blijven staan.
Die pinky winky is ook heel erg mooi! Evenals de vanilla-strawberry...

Onderwerp gesloten