tijm

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 15/07/2004 - 19:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

tijm

Ik slaag er niet in om tijm te houden. Of het nu van die zachte of hardere soort is. Na een dag of veertien wordt de onderkant bruin. Zou ik de tijm misschien beter in bakken kweken in plaats van ze rechtstreeks in volle grond te zetten ? Ik hoor wel eens dat er scherp zand moet toegevoegd worden aan potaarde voor tijm. Is dit te koop in tuincentra ? Alvast bedankt.

do, 15/07/2004 - 22:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tijm houdt van een rotsachtige ondergrond aangezien het in Zuid-Frankrijk en omstreken veelvuldig in het wild voorkomt.

vr, 16/07/2004 - 12:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb vorig jaar oktober een paar plantjes in de grond gezet. Dit groeit en bloeit als kool. De grond is eerder klei dan zand.

vr, 16/07/2004 - 22:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het moet inderdaad niet te nat zijn, maar ik woon op zandgrond en het is ook zure grond, onder aan de rand van de duinen. En omdat het waterpijl hier heel hoog is en ook altijd vocht in de grond (De sloot staat nooit droog)blijft mijn thymusinfo-icon het altijd nog steeds goed doen dus ja waar zou dan de fout liggen. In mijn boek staat Elke goed afwaterende tuingrond. Mijn tuin loopt schuin af naar de sloot. en moet zonnig staan. Probeer op de plaats waar je hem wil hebben iets op te hogen een paar cm. zo doe ik dat ook wel eens met bepaalde plantsoorten die droog moeten staan en met de andere begroeiing eromheen valt dat eigenlijk nooit op.
Groetjes.

zo, 18/07/2004 - 00:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Thijm is erg makkelijk te houden; ik heb deze plant al jarenlang. Ik doe er niets aan, maar de planten staan wel op warme plekken in de tuin. De plant heeft zich zelfs spontaan uitgezaaid in een bloempot waar nog wat oude aarde in zat!
Ik zou er niet teveel aan doen, wel op een warme plek zetten. Ik weet zeker dat het gaat lukken, succes!

di, 20/07/2004 - 13:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn struikje is na uitbundige en vroege bloei (in mei was ie op zijn best) nu voor maar de helft groen. Het is me nog nooit gelukt tijm hier in Nederland langer dan paar maanden groen te houden. Het ligt, denk ik, aan de 3 Z's - Zand, Zure bodem en (te weinig) Zon. Zeker, deze zomer. Een oplossing zou zijn de plant nog te verpotten - en wel in 'zijn' type bodem - dus klei+kalk. Alleen dan krijg je, met de Nederlandse natte zomers, het probleem van rotte wortels...

do, 12/08/2004 - 20:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo,
ik kan zeer gemakkelijk tijm kweken.In april steek ik een stuk van de struik uit, en deel in drie of vier stukken. De onderste wortels afsnijden.Vervolgens zeer diep planten, er mag groen in de grond steken.Van de nieuwe plantjes pluk ik NIET gedurende het eerste jaar, wel van de oude plant. Het volgende jaar terug een plantje delen, en van de andere plantjes plukken.

veel geluk

vr, 13/08/2004 - 22:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt Den Ouwen, dit is een zeer waardevolle tip voor mij. Vooral omdat mijn laatste tijmplantje het lijkt te overleven. Ik ga je methode zeker beproeven.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag