toppen van tuinplanten

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 27/07/2012 - 22:45
LVC

toppen van tuinplanten

Ik lees hier al eens over het toppen van planten? Wanneer doe je dit bij de moerasspirea en bij de paarse asters. Is dit inderdaad voor het minder hoog worden van de plant? En hoe doe je dat? Gewoon de toppen inkorten?

vr, 27/07/2012 - 22:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Toppen van vaste planten, zoals Phloxinfo-icon, Asterinfo-icon en Seduminfo-icon, doen we om de bloei te verlaten, de planten lager te houden en om beter te vertakken. Het beste doe je dat in me/juni op ongeveer 20 cm hoogte.

vr, 27/07/2012 - 23:28
LVC

Dus dan ben ik nu al te laat om dit nog te doen? Asters zijn al 1 m hoog.

za, 28/07/2012 - 01:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Toppen van dit soort planten kan alleen ruim voor de langste dag.

za, 28/07/2012 - 09:28
Batdah

Moerasspirea top je niet!...dan krijg je geen bloemen!

Asters knip je voor 21 Juni tot op de grond terug...ze worden dan net zo hoog maar je kan zo meeldauwaantasting uitstellen..20 cm is veel te hoog je knipt gewoon alles weg!1

Phloxen top je niet! na de bloei de bloemkop eruit..je krijgt dan in de bladoksels kleinere nabloei!(in plaats van zaadvorming)

Snijbloemen als Dahlia,Zinnia,Helichrysuminfo-icon,Cosmosinfo-icon,Chrysant top je op 2 bladparen..dit voor evenwichtige stevige plantopbouw..je start dan met 4 takken(na uitgroei)

Zonnebloemen kan je toppen als ze de bloemknop gevormd hebben..ze gaan dan zijtakken vormen welke beter geschikt zijn om als vaasbloem te dienen..

Gewassen als Achilleainfo-icon,Lupine,Vasteplantridderspoor en Kogeldistels knip je direkt na de bloei tot grondniveau terug(niets laten staan)..ze bloeien dan nogmaals..

Perkplanten als Coleus,Tagetesinfo-icon,Salviainfo-icon en Petuniainfo-icon top je eveneens op 2 bladparen..dit om bossige groei te krijgen..

Onderwerp gesloten