trompetklimmer

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 28/08/2004 - 00:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

trompetklimmer

Wie weet waarom mijn trompetklimmer nog nooit heeft gebloeid? Jaar na jaar na jaar maakt hij mooie takken (die er vervolgens bij de eerstvolgende storm afwaaien) maar bloeien, nee hoor. Vorig jaar kreeg ik de tip om hem te snoeien, heeft ook niet gebaat.
Dank voor tips.

za, 28/08/2004 - 00:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij ons lukt het ook niet. Bij mijn zus staat de campsisinfo-icon radicans bomvol mooie trossen rode bloemen. Stikjaloers ben ik. Maar zij heeft wel de ganse dag door zon. Wij pas vanaf 11 uur tot 15 uur (gemiddelde tijdens de zomer). Het is gewoon een zonneklopper.

za, 28/08/2004 - 09:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben vroeger dat probleem ook gehad. Eerst bloeide de plant overvloedig. Toen deed iemand anders het onderhoud en plots was het gedaanmet de bloem. Jaren zonder bloem. Nu wodt hij gesnoeit als de nieuwe scheuten heel duidelijk zichtbaar zijn. Dat is mei en soms wel juni als de scheuetn ongveer 5cm zijn. Nu bloemt hij weer als gek.
Kwestie van zon? Bij mijn ouders krijgt hij pas zon rond de middag tot 18 à 19 uur. Bij mijn zus zon van zonsopgang tot 12 à 13 uur. Beide bloemen als gek.
Waar we wel voor hebben gezorgd is dat er een knot ontstaat tot waar de plant ieder jaar terug wordt gesnoeit. Is er die niet of niet meer stelt hij de bloem een aantal jaren uit tot er een nieuwe is gevormd.
Marcus

zo, 29/08/2004 - 00:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nu, dan ga ik het nog eens proberen met snoeien volgende lente. Want zon krijgt hij genoeg, staat op een zuidmuur. Maar waait hij er bij jullie ook af bij een beetje storm? Hebben jullie hem vastgebonden? Eigenlijk houdt hij zichzelf vast, maar dat is kennelijk niet genoeg.. Inderdaad kijk ik ook met scheve ogen naar die rijkbloeiende trompetklimmers die in soortgelijke omstandigheden hier in de buurt staan!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag