Tuin bemesten

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 18/03/2009 - 16:51
shanna_belinda

Tuin bemesten

Hallo,

Aangezien ik nog niet zoveel verstand van tuinieren heb, wil ik graag weten hoe je een tuin het beste kan bemesten. Ik heb in mijn voortuin oa sneeuwbal sierheesters, hortensia's en buxusinfo-icon randen staan. Ik gebruik nu gewoon bemeste tuinaarde, is dit het juiste om te gebruiken? Of beter een ander soort, of voor elke plantensoort weer een andere bemesting? Hoe kan ik dit het beste aanpakken en wanneer hoor je een tuin te bemesten?

Alvast bedankt!

Groet,
Belinda

wo, 18/03/2009 - 17:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is nu een goede tijd om te bemesten. Je kan bemeste tuinaarde gebruiken, maar dan gooi je dus ook nieuwe aarde in je tuin. Dat is misschien niet nodig. Ik gebruik zelf altijd koemestkorrels, en dat werkt uitstekend!

wo, 18/03/2009 - 20:15
RdB

Waarom zou je sierheesters eigenlijk willen bemesten? Als je ze voor de bloemen hebt is dit echt niet nodig.
Aparte mest voor elke plant is selchts bedoeld om meer per kg mest te kunnen vragen en verder zinloos. De verschillen tussen de mengsels voor verschillende planten zijn meestal veel kleiner dan de verschillen tussen twee merken voor dezelfde plant.
Buxusinfo-icon: als je het snoeisel weghaald kun je een N-rijke mest geven. Eenmaal een matige dosering tussen nu en mei is ruim voldoende.
Bemeste tuingrond is niet bedoeld als mest maar als tuingrond, b.v. voor het opvullen van diepe gaten voor bomen of struiken.

Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag