Tulpen: Op winderig balkon of binnen?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 31/10/2019 - 10:50
Pallisadeparenchym

Tulpen: Op winderig balkon of binnen?

Recent zijn mijn vriendin en ik verhuisd naar een appartement met een mooi balkon. Enthousiast hebben we tulpenbollen gekocht die we komend jaar willen planten. Nu we een tijdje in het appartement wonen, is opgevallen dat het enorm winderig is op het balkon. We zitten negen hoog en we hebben een ongelukkige hoek wat betreft wind. De planten die er nu staan houden het eigenlijk niet uit. We hebben dan ook het gevoel dat de tulpen op het balkon geen succes gaan worden. Daarom zijn we op zoek naar een manier om toch van de tulpen te kunnen genieten. Dus de vraag aan jullie: In hoeverre is het mogelijk om tulpen binnen te kweken? En hebben jullie ervaring met kleine kassen of iets dergelijks om planten uit de wind te houden?

do, 31/10/2019 - 13:03
GreenConnection

Als je koos voor (botanische) laagblijvende tulpen, dan is wind geen direct bezwaar. Tulpen in huis zijn doorgaans geen succes, tenzij je ze voorgetrokken koopt. 

Het plaatsen van een windscherm lijkt me een oplossing. Vraag er eens naar bij een bouwmarkt.

ma, 04/11/2019 - 10:17
GreenConnection

@Pallisadeparenchym: mee eens?

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.