Twee bomen in een?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 03/07/2008 - 11:05
Monvi

Twee bomen in een?

Hallo,

In de voortuin van mijn schoonmoeder staat een boompje die heel grappig uitziet. Het ziet eruit zoals er twee verschillende bomen in een groien. Ik stuur even wat fotos mee.

Monvi.

Twee bomen in een?
do, 03/07/2008 - 11:12
mariekeg

Zijn dit niet gewoon twee verschillende bomen die erg dicht bij elkaar geplant zijn? Of misschien is het zaad van de ene komen aanwaaien en door de ander heen gaan groeien om er later pas bovenuit te komen? Volg de tak naar beneden en dan kun je zien of het een eigen stam heeft.

Het is wel een kunstwerk! ;)

do, 03/07/2008 - 11:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

het is één boompje

de opgerichte tak is de eigenlijke soort (misschien Piceainfo-icon glauca)
de gesloten kegelvorm is de cultivar (misschien 'Conica')

of de opgerichte tak een soort 'terugval' naar de soort is moet je bekijken, inderdaad door te volgen waar hij begint

worden dergelijke cultivars door ent vermeerderd, maar dat weet ik niet, dan is het mogelijk dat die tak de onderstam is

do, 03/07/2008 - 23:58
tuinprins

Soms zie je bij dwergconiferen dat een tak teruggaat naar de vorm waaruit zij is voortgekomen. Je zou het met een beetje fantasie kunnen zie als het tegenovergestelde van het verschijnsel 'heksenbezem', een woekering van de takken veroorzaakt door een bepaalde schimmel. Deze woekering lijkt (soms) op een kleine heksenbezem en heeft al tot vele nieuwe dwergconiferen geleid.

Op bovenstaande foto is dus echter sprake van een abnormale doorgroei. Ik zou deze doorgroei eruit knippen omdat het de vorm van de plant bederft.

Gegroet, de tuinprins.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag