uitslag

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 05/06/2003 - 10:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

uitslag

Goedenmorgen!
Vijf dagen geleden heb ik, na een periode van regen, mijn tuin weer lekker onkruidvrij kunnen maken. Helaas wordt ik er nog steeds aan herinnerd. Mijn onderarm zit niet alleen onder de branderige vurige krassen maar ik heb er ook behoorlijk wat blaasjes op zitten. Herkent iemand dit? Ik kan me maar twee dingen voorstellen: het is een allergie voor een of andere plant of het is dit een reactie op een gifitige plant. Wie kan het me vertellen?

do, 05/06/2003 - 10:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi Flamingo

Dat is zo een twee drie niet aan te geven. Welke planten heb je in de tuin staan? De krassen kunnen van doornstruiken komen. de blaasjes kunnen oa veroorzaakt worden door coniferen. tenminste als je daar gevoelig voor bent.
Wiel

do, 05/06/2003 - 11:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Wiel, IK heb geen doornstruiken in de tuin staan en als ik naar de conifeerachtige begroeiing kijk heb ik een hybacypres, een ''ddolabrata aurea, en een oostenrijkse den (pinusinfo-icon nigra). Deze zijn allemaal nog erg klein omdat de tuin vorig jaar is aangelegd. Ik heb wel een grotere naaldboom staan waar ik de naam niet van ken. De rest van de tuin is in feite met gewone planten ingericht: japanse esdoorn, kornoelje, wilde citroen, kurketrekker, riet (waar die witte pluimen in komen)en allemaal klein spul langs de vijver. Ik heb dus geen echt idee, omdat de uits;ag pas later op kwam zetten.

do, 05/06/2003 - 20:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Flamingo,

Heb je toevallig bereklauw in je tuin staan?

Karen

vr, 06/06/2003 - 01:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Karen,

Nee ik heb geen berenklauw in mijn tuin staan. Ik heb echt in mijn tuin rond staan kijken en vind zelf dat er echt geen bijzindere beplanting is. Toch heb ik (al een flink aantal dagen) een behoorlijke uitslag overgehouden aan mijn dagje tuinieren!

vr, 06/06/2003 - 23:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

beste uitgeslagen flamingo.
Mocht je gevoelig zijn voor een bepaalde plant, doet de grootte er niet toe.
Blijft de vraag of je de gevoeligheid alleen dit jaar hebt, of is het al eerder voorgekomen? Mogelijk is het onkruid dat je verwijderd hebt de oorzaak. Zoals Karen al aangeeft is de bereklauw daar een berucht voorbeeld van.
Maar ook digitalisinfo-icon (vingerhoedskruid) kan dat effect hebben.
Een mogelijke andere oorzaak kan zijn dat er iets in de grond zit wat de reactie veroorzaakt. Ik denk hierbij aan een oud fabrieksterrein waar allerlei rommel is blijven zitten. Dat zou je dus moeten napluizen.
de uitslag kan ook veroorzaakt zijn door het werken met bitumen in de zon. Zoals Carboleum of dakshingles.
Ik wens je beterschap mocht je ziek worden.
Wiel

za, 07/06/2003 - 00:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Wiel,

IK heb niet gedacht aan wat je schreef: oude fabrieksterreinen of carboleum. Het is bij beide uitgesloten maar ik had me tot nu toe alleen nog mar op de beplanting gericht. Een kennis van me noemde ook het vingerhoedskruid als mogelijke boosdoener, maar die heb ik niet in de tuin. Mijn huisarts gaf aan dat ik gewoon overgevoelig ben. Het is alleen wel erg raar dat ik dat nu opeens ben, ik heb het nog nooit eerder gehad. De uitslag is nog steeds (iets minder hinderlijk) maar nog steeds behoorlijk aanwezig. Ik wacht dus maar even af. Ik ben alleen benieuwd hoe ik de volgende keer na het tuinieren er af kom. Ik heb me wel voorgenomen het hoek voor hoek te doen, dan krijg ik de mogelijke boosdoener sneller te pakken. Bedankt in ieder geval voor het meedenken. Zodra ik er achter ben dan hoor je het!

za, 07/06/2003 - 06:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi flamingo
De pest met allergieen is dat jer er langzaam naar toe groeit. Jaren heb je nergens last van en zo ineens ben je overgevoelig.
het is een goed idee om de tuin hoek voor hoek te doen. Maar of je zo achter de boosdoener komt?
Handschoenen en lange mouwen lijkt mij niet overbodig.
Misschien kun je een allergietest laten doen. Dan zul je misschien zien dat het niet door de planten in de tuin komt, maar door het nieuwe wasmiddel dat je op die dag gebruikt hebt. Ik noem maar een zijstraat.
In ieder geval: Het ga je goed.
Wiel

di, 10/06/2003 - 11:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Allergie voor Robertskruid en andere planten van het geslacht geraniuminfo-icon komt ook voor. Mijn vader heeft er vaak last van na het wieden.
Pieter

do, 12/06/2003 - 17:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

De den kan ook de boosdoener zijn.

do, 12/06/2003 - 23:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sorry voor de wat late reactie maar ik had het behoorlijk druk. Mijn uitslag is nog niet weg. Het lijkt ondertussen of het een 1e en 2e graads verbranding is geweest. Geraniumsen Robertskruid heb ik niet in de tuin. Ik heb wel een den-achtige boom staan waarvan ik de naam niet exact weet.
Om op zeker te gaan blijft het motto voorlopig dus: hoekje voor hoekje en lange mouwen met grote handschoenen erover. Totdat in het gekste geval blijkt dat de was van de buurvrouw met een andere wasverzachter is gewassen en dat ik daar allergisch voor ben ... Ik noem maar iets.
Bedakt allemaal voor jullie meelevende reactie''s. Ik ben (en blijf) voorlopig erg alert tijdens het werken in de tuin!

vr, 13/06/2003 - 17:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

flamingo
Een eventuele andere mogelijkheid is een ovegevoeligheid voor zonlicht. Dit ziet er ook uit als een eerste graads verbranding met bultjes.
Een tweede graads verbranding gaat gepaard met blaren.
Het verschijnsel zoals je beschrijft doet mij toch sterk denken aan de reactie op berenklauw.
Misschien is het toch wel handig om een allergie test te laten doen in het ziekenhuis. Dit duurt maar een minuut of 10 en is absoluut niet pijnlijk.
Wiel

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag