Verplaatsen hortensia's en perebomen mogelijk nu?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 06/08/2005 - 14:19
Cupido

Verplaatsen hortensia's en perebomen mogelijk nu?

Dag,

Ik heb eigenlijk een aantal vragen:

Ik heb een aantal hortensia's die ik wil verplaatsen. Kan dat in deze periode (6 augustus is het nu)?

De hortensia's komen behoorlijk in de zon te staan. De tuin bestaat uit kleigrond. Ik wil er wel een soort beregeningsslang erbij leggen zodat we de grond goed vochtig kunnen houden. Zou dat goed gaan?

Daarnaast hebben we een aantal perebomen die ik eigenlijk zou willen verplaatsen. Kan dat in deze periode? Als ik daardoor een jaar geen peren krijg vind ik dat niet zo erg.

Hoop dat iemand antwoorden voor me heeft! Alvast bedankt!

za, 06/08/2005 - 22:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hortensia's, jawel je kunt ze nu wel verplaatsen het is niet zo'n hete zomer. Haal na het verplaatsen wel de bloemen eraf zodat de plant de kans krijgt om zijn energie te richten op het opnieuw wortelen i.p.v. ook nog zijn energie te geven aan de bloemen. Maak een groot gat per plant en doe er speciale Hortensiamest in. Vul aan met potgrond i.p.v. tuingrond. Desnoods ook wat hydrokorrels die het vocht vast houden. Kleigrond is voedzaam maar als hij droog is wordt hij keihard, dit vangt u nu op door potgrond toe te voegen. Op een zonnige plek zal de Hortensia het moeilijker hebben dan op een halfschaduwplek. Het is noodzakelijk om hem zomers elke dag water te geven, dat kan dan via de beregeningsslang, maar het kan ook door een gieter van 5 liter te nemen en daar 2 planten mee te begieten. U moet er rekening mee houden dat de bloemen van de Hortensia wat eerder verwelken op deze plek, dat heb ik zelf ondervonden. Uiteindelijk heb ik mijn Hortensias toch maar in de halfschaduw gezet. De perenbomen zijn wat lastiger om ze nu te verplanten, ik denk dat het raadzaam is daarmee te wachten tot het blad er na de herfst afvalt, dan heeft u meer resultaat. Hij valt onder de bomen en die verplaats je rond eind november of december als het niet vriest.

zo, 07/08/2005 - 17:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kan het beste verplanten als ze in de rust zijn.
Hortensia,s staan niet graag in de brandende zon.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag